Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Ve Šternberku se otevřel moderní atletický stadion. Na zavlažování využije dešťovou vodu

Nový atletický stadion ve Šternberku na Olomoucku se otevřel veřejnosti. Součástí moderního sportovního stánku je čtyřsetmetrový ovál a stometrová sprinterská dráha. Stadion přišel na 44 milionů korun, necelá polovina byly dotace. Na zavlažování bude využívat dešťovou vodu.

Součástí stadionu je šest drah s vodním příkopem, sprinterský sektor, nechybí skok o tyči, skok do dálky a do výšky, prostor pro vrh koulí a sektory pro hod diskem, kladivem a oštěpem.

"Správcem areálu je Dům dětí a mládeže Šternberk, který bude zajišťovat provoz a údržbu a také bude koordinovat rezervační systém. Příjezd do areálu je možný z ulice Lidické od Chytiličky po provizorní komunikaci," uvedl starosta města Stanislav Orság (ODS).

Stadion vyšel na 44,3 milionů korun, dotace od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy byla 18 milionů. Výstavba ještě nekončí, další etapy zahrnují komunikace a infrastrukturu. Nakonec město hodlá postavit tribunu a zázemí pro sportovce.

Stavba atletického stadionu vychází z urbanistické studie, rozlehlá plocha je zaříznutá do svahu. Součástí jsou podzemní zásobníky na dešťovou vodu a automatický závlahový systém, který bude dešťovou vodu využívat.

Město počítá s tím, že přes den budou stadion využívat školy, odpoledne atletický klub a od šesti hodin odpoledne bude k dispozici veřejnosti.

Obyvatelé Šternberka si prosadili zrušení objížďky kolem koupaliště a školy

Město Šternberk a jeho obyvatelé, kteří podepsali petici, si prosadili zrušení kritizované objížďky kvůli chystané opravě mostu. Od poloviny července až do října měla auta jezdit v těsné blízkosti základní školy a koupaliště. Stavební firma bude...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šternberk

Štítky stadion, atletika, zavlažování, déšť, Šternberk, povrchová voda, Olomoucký kraj, ODS, Stanislav Orság

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Šternberku se otevřel moderní atletický stadion. Na zavlažování využije dešťovou vodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.