Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Kraj ocenil turistická lákadla. Nejvíce zaujaly terénní Hanácké stezky

Jeden galavečer pro dva ročníky ankety Ceny cestovního ruchu. Kvůli loňským koronavirovým omezením vyhlašoval Olomoucký kraj hned dvojnásobek oceněných turistických lokalit regionu. Absolutními vítězi se staly Hanácké stezky u Plumlova a Schrothovy léčebné lázně v Dolní Lipové.

Nominované turistické cíle rozdělili organizátoři ankety do pěti kategorii. Zájemci pak mohli na webových stránkách ankety posílat hlasy. V roce 2021 se volila nejoblíbenější novinka, bike a trail park, kemp, naučná stezku a neobjevený skvost.

Jako nejhodnotnější neobjevený skvost ocenili hlasující kamenný hrádek Špacírštějn u obce Lipová na Konicku. Výsledek tříleté rekonstrukce renesančního paláce hradu Helštýna si vysloužil prvenství v kategorii nejoblíbenější novinka, a potvrdil tak řadu dalších ocenění pro tuto nově opravenou část navštěvované památky.

Absolutní vítězství přisoudila veřejnost za rok 2021 Hanáckým stezkám. Před nedávnem otevřený areál pro horská kola nedaleko Prostějova nabízí tratě různé obtížnosti a pořádaly se zde už i závody pro 150 jezdců. V anketě o rok dříve zvítězilo rehabilitační centrum na pomezí Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor Schrothovy léčebné lázně v Dolní Lipové.

"Obě tyto atraktivity stojí za návštěvu, stejně jako všechna další nominovaná místa, která se v anketě o přízeň veřejnosti ucházela,“ podotkla Milada Sokolová (ODS), uvolněná členka zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Ceny cestovního ruchu za rok 2020:
Novinka v cestovním ruchu: Cyklotrasa Ochutnej Moravu na kole
Zimní středisko: Ski areál Hlubočky
Lázeňský balíček: Horské klima – Schrothovy léčebné lázně v Dolní Lipové
Eco friendly zařízení: Zlatá farma, Štětovice
Osobnost gastronomie: Petr Heneš, Honza Malý – Eatery & Bakery, Long story short, Olomouc
Absolutní vítěz: Schrothovy léčebné lázně v Dolní Lipové
Cena hejtmana: Ivan Marek –  jeden z hlavních propagátorů cestovního ruchu města Olomouc a Olomouckého kraje. Řada tištěných publikací a digitálních nosičů, které za dlouhou dobu svého působení vytvořil, získala desítky ocenění doma i v zahraničí.

Ceny cestovního ruchu za rok 2021:
Bike a trail park: Hanácké stezky
Kemp: Cyklokemp Černý potok
Naučná stezka: Stezka živé vody
Neobjevený skvost: Špacírštejn
Novinka v cestovním ruchu: Hrad Helfštýn - zpřístupnění renesančního paláce
Absolutní vítěz: Hanácké stezky
Cena hejtmana: Josef Sekula – „pilíř“ cestovního ruchu v Jeseníkách. Dlouhodobě rozvíjí cestovní ruch v oblasti horno a dolno Lipovska a pozvedává gastronomickou úroveň v celé turistické oblasti. Je klíčovým střípkem v údržbě lyžařských běžeckých tratí v Jeseníkách.
Zdroj: Olomoucký kraj
Blíží se otevření nového Kauflandu. Má přinést supermoderní nakupování

Vlajkovou lodí pro celou Moravu má být moderní prodejna Kauflandu, která se ve druhé polovině října otevře v Olomouci na Tabulovém Vrchu. Dojde tak k dalšímu rozšíření prodejní plochy velkých obchodů, které jsou ve stotisícovém městě k dispozici....

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Radim Paňák, Olomoucký kraj

Štítky Turistika, cykloturistika, cyklistika, cestovní ruch, památky, lázně, oprava, rekonstrukce, ocenění, Olomoucký kraj, anketa, Plumlov, Lipová, Olomouc, ODS, Jeseníky, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Kraj ocenil turistická lákadla. Nejvíce zaujaly terénní Hanácké stezky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.