Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Litovel otevřela nový sběrný dvůr v Nasobůrkách. Pro obyvatele bude pohodlnější

Nový sběrný dvůr v místní části Nasobůrky mohou využívat obyvatelé Litovle na Olomoucku. Výstavba stála téměř 26 milionů korun, přičemž 85 procent nákladů pokryla dotace z evropských fondů. Dosavadní zařízení v Cholinské ulici radnice uzavře.

"Důvodů k vybudování nového sběrného dvora bylo několik. Snížení nákladů na dopravu, možnost obchodování s tříděným odpadem a zvýšení komfortu pro občany. Investice umožní ročně shromáždit kolem 1500 tun ostatního a nebezpečného odpadu," uvedl starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

Díky velkoobjemovým kontejnerům, které mají kapacitu až 40 metrů krychlových, vzroste množství odpadu, které areál najednou pojme. Díky tomu už nebude nutné tak často vyvážet přeplněné kontejnery s odpadem.

Podle radnice se zvýší komfortu nejen pro občany, ale i pro obsluhu sběrného dvora. Velká nájezdová plocha totiž umožní lidem pohodlnou manipulaci s odpadem. Odpad budou pracovníci dvora vážit a evidovat, takže město díky tomu získá přehled o jeho původu a množství. Sběrný dvůr je rovněž monitorován kamerovým systémem.

Sběrný dvůr v Nasobůrkách přijímá elektroodpad, velkoobjemový odpad, pneumatiky, biologický odpad ze zahrad či nebezpečný odpad. Provozovatelem sběrného dvora se staly Technické služby Litovel. Stavba trvala necelý rok.

V Litovli někdo pomazal lavičky marmeládou. Zřejmě tak bojuje proti bezdomovcům

Někteří lidé v Litovli si již neví rady s bezdomovci, kteří vysedávají na lavičkách, dělají nepořádek a tropí hluk, a začali zřejmě odpočinková místa polévat marmeládou a olejem. Starosta Litovle vyzývá nespokojené obyvatele, aby raději rychle...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Litovel

Štítky odpady, sběrný dvůr, Nasobůrky, Litovel, odpad, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litovel otevřela nový sběrný dvůr v Nasobůrkách. Pro obyvatele bude pohodlnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.