Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Vodoměrnou lať z nově vybudované nádrže u Stražiska zloději ukradli už za den

Zhruba 24 hodin vydržela u nově vybudované retenční nádrže v údolí Amazonky poblíž Stražiska na Prostějovsku plastová bíločervená vodoměrná lať, než ji během noci někdo ukradl. Škoda nebude vysoká, majitel nádrže ovšem nechápe, na co taková lať zloději bude.

"Dlouhých 24 hodin od kolaudace nám na retenčce vydržela vodoměrná lať, než ji někdo ukradl. Lidi, je to z plastu, na co vám to je," podivil se majitel pozemků, olomoucký podnikatel Richard Benýšek, který soustavu retenčních nádrží v údolí zvaném Amazonka buduje.

"Udělal to někdo z mainstreamové populace, lidi seberou všechno," povzdechl si podnikatel, kterému patří také oblíbené výletní místo Bělecký mlýn nedaleko. 

Soustavu retenčních nádrží Benýšek buduje pod kopcem Kozák. S projektem na zadržování vody v krajině poblíž Stražiska začal zhruba před čtyřmi roky, jen rok trvalo vyřízení všech potřebných povolení. Jedna nádrž přišla asi na 5 milionů korun a Benýšek je postavil bez jakýchkoliv dotací. 

"Jsou to nádrže na retenci vody s vyloučením dalšího hospodářského využití kromě hasičů. Určené jsou na ochranu povodí a zavodňování půdního profilu," vysvětlil.

Poslední nádrž u Stražiska prošla tento čtvrtek kolaudací, vodoměrnou lať u stavidla však vzápětí někdo ukradl. 

"Člověk aby si hlídal i nos mezi očima, aby o něj nepřišel," povzdechla si na sociálních sítích například Jana Doktorová

Z pramene u Stražiska na Prostějovsku teče mléčná voda. Může za to vápenec

Z pramene u Stražiska na Prostějovsku, který nedávno při stavbě retenční nádrže objevili stavbaři, začala vytékat bílá voda připomínající mléko. Nejde o žádný zázrak. Podle speleologů za to mohou vápence, které se v této oblasti objevují v podzemí.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Richard Benýšek

Štítky zloděj, krádež, vodoměrná lať, retenční nádrž, Benýšek, Stražisko, nádrž, Amazonka, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodoměrnou lať z nově vybudované nádrže u Stražiska zloději ukradli už za den  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.