Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Vlastivědné muzeum v Olomouci povede dosavadní ředitel AFO Ráliš

Vlastivědné muzeum v Olomouci povede od února příštího roku dosavadní ředitel festivalu Academia film Olomouc Jakub Ráliš. Na výběru nového ředitele se shodli radní Olomouckého kraje. Ráliš vystřídá ve funkci dlouholetého šéfa muzea Břetislava Holáska, který se v polovině roku rozhodl rezignovat.

Radní schválili návrh odborné komise, která ředitele hledala ve dvoukolovém výběrovém řízení, a vybrali Jakuba Ráliše.

"Bylo to jméno, které komise doporučila. Jde o současného ředitele Academia filmu Olomouc a byl také u rozjezdu Pevnosti poznání. Celkem bylo osm uchazečů, ve druhém kole jsme se rozhodovali mezi dvěma kandidáty, oba byli skvělí. Komise se nakonec přiklonila k tomuto uchazeči a rada to akceptovala," uvedl krajský radní Jan Žůrek (Spojenci).

Dosavadní ředitel kulturní instituce Břetislav Holásek svou rezignaci oznámil v červnu s tím, že funkci bude zastávat do konce ledna příštího roku.

"Už mám určitý věk, na některé věci mám přece jen jiný názor. Vidím to tak, že bych měl místo přenechat mladším, kteří by se na tom podíleli. Letos jsem ve funkci skončil 11. rok, je to již dlouho, původně jsem plánoval, že zde budu tak pět let, hlavní aktivity jsem měl v podnikatelské sféře," řekl tehdy Holásek.

Vlastivědné muzeum v Olomouci, jehož zřizovatelem je Olomoucký kraj, patří mezi největší kulturní instituce v kraji. Vlastní přes milion sbírkových předmětů a z hlediska rozsahu sbírky se řadí mezi největší muzea v České republice. 

Muzeum spravuje také klasicistní Zámek Čechy pod Kosířem a národní přírodní památku Arboretum Bílá Lhota.

Olomoucký kraj hledá nového ředitele Vlastivědného muzea. Břetislav Holásek rezignoval

Dosavadní šéf Vlastivědného muzea v Olomouci Břetislav Holásek rezignoval na svou funkci, zastávat ji bude do konce ledna příštího roku. Holásek stál v čele muzea 11 let a odchod odůvodňuje také svým věkem. Olomoucký kraj již na pozici ředitele...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pevnostpoznani.cz

Štítky ředitel, Vlastivědné muzeum, Jakub Ráliš, Olomouc, Vlastivědné muzeum v Olomouci, muzeum, Olomoucký kraj, Academia film Olomouc, Academia, Pevnost poznání, Jan Žůrek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlastivědné muzeum v Olomouci povede dosavadní ředitel AFO Ráliš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.