Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Vánoce se blíží. Prostějov nabídne kluziště a jarmark. Strom bude z Čechovic

Na venkovní kluziště, vánoční strom, jarmark a kulturní program se letos v předvánočním období mohou těšit obyvatelé Prostějova. Všechny akce se budou tradičně odehrávat na hlavním náměstí v centru, rozsvícení vánočního stromu město plánuje na poslední listopadový pátek.

Venkovní kluziště v Prostějově si lidé budou moci užít již pátým rokem. Za tu dobu získalo velkou popularitu.

"Čeká nás již páté slavnostní otevření kluziště, kde bude probíhat sportovní program. Rozsvícení vánočního stromu proběhne 26. listopadu, součástí budou jarmareční prodeje a kulturní vystoupení," popsala náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS). 

Na programu Vánoc zůstanou oblíbené akce, jako například Česko zpívá koledy nebo vystoupení pro děti. Na rozsvícení vánočního stromu město pozvalo zpěváka Vaška Noida Bártu.

Vánoční atmosféru letos do Prostějova přinese smrk z Čechovic. "Na náměstí bude umístěn smrk z ulice Rudolfa Těsnohlídka, který vyrostl v Čechovicích a je darem od soukromého dárce,“ potvrdil náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko). Město bude letos pro vánoční strom opět hledat jméno jako v minulých letech. 

Jarmark a stánky nabídnou jídlo a punč v první části náměstí v blízkosti radnice, směrem ke kluzišti pak budou stánky s vánočními ozdobami a rukodělnými výrobky. Dva stánky s punčem budou opět stát v blízkosti kluziště po celou dobu jeho otevření.

Vánoční trhy v Olomouci zdůrazní tradice. Velký strom dorazí z Hluboček

Měsíc a několik dní zbývá do zahájení oblíbených vánočních trhů v centru Olomouce. Podle radnice budou mít ještě tradičnější podobu než dřív. Na začátku listopadu dorazí na Horní náměstí vánoční strom z Hluboček.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky Vánoce, kluziště, jarmark, strom, smrk, Prostějov, vánoční stromek, Čechovice, ODS, Rudolf Těsnohlídek, Česko, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce se blíží. Prostějov nabídne kluziště a jarmark. Strom bude z Čechovic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.