Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

V Olomouci hořel autoservis v Holické ulici. Jeden z pracovníků má popálenou ruku

, aktualizováno 25. října 2021, 6:42

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v neděli požár autoservisu v Holické ulici v Olomouci. Budova je značně poškozená, dvě vozidla jsou zcela zničená. Jeden z pracovníků servisu má popálenou ruku, na místě proto zasahovala také zdravotnická záchranná služba.

Ačkoliv původní oznámení na linku 112 informovalo o požáru jednoho auta, plameny nakonec způsobily výrazně větší škody.
"V zahořených prostorech došlo k poškození dvou osobních vozidel, vybavení a prakticky celé autodílny.  Hašení bylo provedeno dvěma proudy „C“ a vysokotlaku, ze dvou možných přístupných částí. K ochlazení a dohledu z prostor hasiči vynesli několik tlakových láhví," popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Na místo vyrazili v neděli odpoledne profesionálové z olomoucké požární stanice a k nim se připojily také dobrovolné jednotky z Chválkovic, Černovíra a Velké Bystřice.

Škodu majitel prostor předběžně vyčíslol na 1,5 milionu korun. "Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru aktuálně došetřujeme ve spolupráci s Policii ČR, s největší pravděpodobností se bude jednat o nedbalostní činnost," uvedl Zdeněk Hošák.

Během události se jedna osoba zranila. "Při snaze zabránění rozšíření požáru se zranil jeden pracovník autodílny. Zdravotník z řad hasičů mu poskytnul prvotní ošetření do dojezdu posádky Zdravotnické záchranné služby, jednalo se o popáleninu na horních končetinách," dodal mluvčí hasičů. 

Plameny pohltily střechu domu ve Štěpánově. S požárem bojovalo devět jednotek hasičů

Ve druhém stupni požárního poplachu zasahovali hasiči ve Štěpánově u Olomouce. Požár se z přístavku rozšířil do podkroví rodinného domu, kde bylo uskladněné seno a další materiál. Na místě bojovalo s plameny devět jednotek profesionálních i...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky požár, autoservis, hasiči, Olomouc, Policie České republiky, Chválkovice, Velká Bystřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouci hořel autoservis v Holické ulici. Jeden z pracovníků má popálenou ruku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.