Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár v průmyslovém areálu na Lazcích. Hořela odsávací technologie

Na Lazcích v Olomouci hasiči dnes dopoledne likvidovali požár odsávací technologie ve skladu ve zdejším průmyslovém areálu. Zaměstnanci firmy před plameny utekli ven, tři jednotky hasičů musely celé zařízení rozebrat a zakouřené vnitřní prostory odvětrat.

"Šlo o požár technologie odsávání v Olomouci-Lazcích v průmyslovém areálu. Tři jednotky dostaly plameny pod kontrolu pomocí vysokotlakého zařízení. S termokamerou jsme vyhledali skrytá ohniska hoření a dohasili je. Před příjezdem došlo k samovolné evakuaci pracovníků," popsala zásah mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích, příčinu požáru nyní vyšetřují ve spolupráci s policií. Škoda je kolem 300 tisíc korun. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Olomouc a dobrovolní hasiči z Chválkovic a Černovíra.

"Museli jsme rozebrat celou technologii a postupně dohasit všechny její části. Také jsme silně zakouřené rozsáhlé skladovací prostory odvětrali pomocí přetlakové ventilace," dodala mluvčí hasičů.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly v neděli požár autoservisu v Holické ulici v Olomouci. Budova je značně poškozená, dvě vozidla jsou zcela zničená. Jeden z pracovníků servisu má popálenou ruku, na místě proto zasahovala také zdravotnická...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky hasiči, požár, průmyslový areál, sklad, Lazce, Olomouc, technologie, Chválkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár v průmyslovém areálu na Lazcích. Hořela odsávací technologie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.