Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Prostějovský sportovní boss Miroslav Černošek dostal od prezidenta medaili za zásluhy

Mezi lidmi oceněnými prezidentem Milošem Zemanem je i prostějovský sportovní manažer Miroslav Černošek. U příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu udělil prezident 29 vyznamenání. Slavnostní ceremoniál je naplánovaný na 1. ledna.

Prezident České republiky Miloš Zeman zařadil podnikatele z Hané Miroslava Černoška mezi nové držitele Medaile Za zásluhy. V Černoškově případě to zdůvodnil zásluhami o stát v oblasti sportu. Předávání medailí a řádů odložila prezidentova hospitalizace, Miloše Zemana převezla speciální sanitka do Ústřední vojenské nemocnice 10. října. Slavnostní akt se má konat 1. ledna.

Třiasedmdesátiletý Miroslav Černošek je jednou z nejvlivnějších postav českého sportu. Má ovšem i řadu kritiků. Jako manažer špičkových sportovců i pořadatel nejen sportovních událostí dosáhl úspěchů. Pojí se s ním ale také kontroverzní případy.

Dříve spolupracoval například s tenisovými hvězdami Petrou Kvitovou, Tomášem Berdychem, významným dílem přispěl k pořádání zápasů Fed Cup i Davis Cup. Na atletický mítink Zlatá tretra dokázal přivést řadu světových závodníků včetně legendárního sprintera Usaina Bolta.

Jako promotér a manažer Černošek dlouhodobě spolupracuje s řadou firem i s politiky, se kterými se umí dohodnout na podpoře svých projektů z veřejných peněz. Aktivity prostějovského podnikatele se několikrát dostaly do hledáčků médií i policie, například server iROZHLAS.cz upozornil na milionové provize při zajišťování sponzoringu pro Český olympijský výbor.

Prezident Miloš Zeman se rozhodl vyznamenat 29 lidí, pět z nich ocenil Řádem bílého lva. Nejvyšší státní vyznamenání patří herečce Jiřině Bohdalové nebo kosmonautu a bývalému velvyslanci v Rusku Vladimíru Remkovi. Posmrtně stejné ocenění dostávají podnikatel a majitel skupiny PPF Petr Kellner, válečný československý pilot Alexander Hess a britský politik Alfred Duff Cooper, který rezignoval na protest proti podpisu mnichovské dohody.

Seznam vyznamenaných dnes zveřejnila Kancelář prezidenta republiky na svém webu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Zlatá tretra / Golden Spike

Štítky Ocenění, vyznamenání, prezident, Prostějov, Miroslav Černošek, tenis, podnikatel, Česká republika, Miloš Zeman, Česko, Československo, Ústřední vojenská nemocnice, Petra Kvitová, Tomáš Berdych, Usain Bolt, Davis Cup, Billie Jean King Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovský sportovní boss Miroslav Černošek dostal od prezidenta medaili za zásluhy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.