Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Hranice mají re-use centrum pro nepotřebné věci, které mohou posloužit dalším lidem

V Hranicích na Přerovsku se otevřelo takzvané re-use centrum, kam mohu lidé ukládat nepotřebné, ale zachovalé věci. Jde například o kuchyňské potřeby, nábytek, kočárky, sportovní věci nebo hračky a knihy, které mohou ještě někomu posloužit. Centrum najdou zájemci ve sběrném dvoře ve Zborovské ulici.

"Zájemci mohou přinést do centra například malý nečalouněný nábytek, nádobí a jiné kuchyňské potřeby, nářadí, sportovní potřeby, hračky, knihy, CD a gramodesky, ale i dekorace, hudební nástroje, hodiny a budíky, kočárky, autosedačky či další potřeby pro domácnost kromě elektrospotřebičů. Na oplátku si zase mohou za symbolický poplatek odnést, co potřebují," uvedl mluvčí radnice Petr Bakovský.

Nabídka zboží re-use centra je dostupná přes aplikaci, kde si zájemci mohou věci prohlédnout a rezervovat. Věci z centra tak mohou podle mluvčího využít nejen lidé ze sociálně slabých skupin, ale i ti s ekologickým myšlením či vztahem ke starým předmětům.

Re-use centrum najdou zájemci v prostorách nového sběrného dvora, které otevřela firma Ekoltes Hranice v druhé polovině roku. Ekocentrum je na místě původního sběrného dvora, stavba stála přes 30 milionů korun. Dosavadní areál fungoval více než deset let, nevyhovoval však svou kapacitou ani vybavením. Nyní zde lidé mohou separovat odpady většiny kategorií.

Podobné re-use centrum otevřelo nedávno také město Litovel ve sběrném dvoře v Nasobůrkách.

Litovel otevřela nový sběrný dvůr v Nasobůrkách. Pro obyvatele bude pohodlnější

Nový sběrný dvůr v místní části Nasobůrky mohou využívat obyvatelé Litovle na Olomoucku. Výstavba stála téměř 26 milionů korun, přičemž 85 procent nákladů pokryla dotace z evropských fondů. Dosavadní zařízení v Cholinské ulici radnice uzavře.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hranice

Štítky re-use centrum, sběrný dvůr, odpady, Hranice, Litovel, okres Přerov, EKOLTES Hranice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranice mají re-use centrum pro nepotřebné věci, které mohou posloužit dalším lidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.