Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studenti olomoucké školy navrhli propagační materiály pro policejní nábor. Hlasujte pro nejlepší práci

PR článek, aktualizováno 4. ledna 2022, 15:00

S nabídkou nevšední spolupráce oslovilo Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje studenty Střední školy polygrafické v Olomouci. Policisté nabídli mladým kreativcům možnost vytvořit grafické propagační materiály k náborové kampani. Výsledky studentských prací zástupce policie nadchly. Čtenáři Drbny nyní mohou vybrat nejlepší práci, jehož autorku či autora policisté ocení hodnotnou výhrou a to outdoorovou kamerou Niceboy VEGA X PRO, kterou do soutěže věnovala Generali Česká pojišťovna.

Spolupráce policistů s mladými lidmi není v Olomouckém kraji žádnou novinkou. Jak vysvětluje krajský policejní ředitel plukovník Tomáš Landsfeld, policisté organizují v průběhu celého roku spoustu zajímavých akcí. „Snažíme se policejní práci přiblížit dětem, studentům a veřejnosti a vždy to děláme atraktivní a interaktivní formou, tak aby se účastníci akce setkávali s policisty z terénu, aby si například mohli sednout do služebního auta, na služební čtyřkolku, obléknout neprůstřelnou vestu, zblízka si prohlédnout služební zbraně, aby to zažili takříkajíc na vlastní kůži. V rámci akcí tohoto typu se také dostanou do prostor policejních oddělení, včetně stálé služby, cely pro umístění zadržených osob, prostor služební kynologie, do služebních garáží atd., ať získají reálnou představu, jak vypadá prostředí, kde by třeba v budoucnu mohli najít své pracovní uplatnění. Akce tohoto typu jsou vždy velmi podnětné pro obě strany. Studenti se dozvědí spoustu informací o reálné policejní práci a zároveň naši policisté vítají možnost představit svoji činnost mladým lidem. Kvůli pandemii koronaviru jsme dočasně museli tyto aktivity přesunout do online prostředí,” říká krajský ředitel.

Proto přišel odbor personální s nápadem zapojení kreativních studentů do náborové kampaně. „Víme, že máme v Olomouci velmi kvalitní střední polygrafickou školu a byli jsme moc rádi, když nabídku spolupráce uvítali,” doplňuje plukovník Landsfeld.

Podle krajského policejního ředitele plukovníka Tomáše Landsfelda byly výstupy studentů Střední polygrafické školy velmi nápadité.

Nejlepší grafické práce studentů policie odmění a použije pro svoji náborovou kampaň

Podle zástupce ředitele se na Střední školu polygrafickou v Olomouci obrací různé firmy se žádostí o spolupráci poměrně často. Nabídka spolupráce s policií je však unikátní. „Policie nás oslovila s příslibem, že vybrané práce zveřejní v rámci své náborové kampaně,” říká zástupce ředitele školy Mgr. Petr Skyva. „Pro naše studenty je to příležitost jak si na základě zadání reálné kampaně klienta vyzkoušet svoji budoucí profesi grafika v praxi, zároveň mít možnost vidět výsledek své práce a kreativity zveřejněný v online prostředí a navíc jako bonus získat zpětnou vazbu prostřednictvím hlasování čtenářů Olomoucké drbny. Rádi jsme studentům naší školy umožnili získat tuto zkušenost," dodává.

Do projektu se zapojili žáci druhého, třetího a čtvrtého ročníku oboru reprodukční grafik pro média. „Studenty jsme seznámili s grafickým manuálem Policie ČR, ze kterého měli při tvorbě grafiky vycházet, poskytli jim náměty textů, fotografie a další podklady a zbytek nechali na jejich kreativitě,” popisuje krajský policejní ředitel.

Výsledky práce mladých grafiků předčily očekávání

„Obdrželi jsme přes 20 grafických návrhů, které si mohou prohlédnout čtenáři Olomoucké drbny ve fotogalerii. Na fotografiích použitých studenty jsou reální policisté z celého Olomouckého kraje. Musím ocenit úroveň zpracování i nápady mladých studentů,” chválí kreativce krajský policejní ředitel.

Jeden z návrhů policisty dokonce zaujal natolik, že obratem kontaktovali jeho autorku.  „Dílo studentky Jany Matuškové (banner Přijímáme! Měj odvahu!, pozn. red.) jsme již zveřejnili na sociálních sítích PČR a využíváme ho jako nové náborové bannery v obsahové síti Seznamu,” říká plukovník Landsfeld. „Autorce se odvděčíme hodnotnou odměnou,” dodává.

Jana Matušková, autorka grafického návrhu, který již policisté zveřejnili

Nejlepší grafickou práci vyberou i čtenáři

Další ocenění a s tím spojená odměna pak čeká vítěze či vítězku nejlepšího grafického návrhu podle hlasování čtenářů Drbny. Cenu do soutěže poskytuje Generali Česká pojišťovna, zastoupená manažerem Ing. Martinem Čechákem, který říká: „Rádi podporujeme propojení školní výuky s reálným světem byznysu, proto autorovi grafiky, kterou čtenáři vyberou, věnujeme outdoorovou kameru Niceboy VEGA X PRO.“

Policie ČR v Olomouckém kraji nabízí cool job a spoustu benefitů, na Jesenicku i bydlení

Kromě šesti týdnů dovolené a automatického navyšování služebního příjmu se mohou zájemci těšit na dobrý pocit z práce, která má smysl. A na Jesenicku nováčci navíc získávají i přednostní pronájem městských a obecních bytů.

„Jsme rádi, že studenti svými pracemi podpořili náborovou kampaň. Naši policisté jsou součástí velké a silné organizace, která jde s dobou. Rychlým tempem modernizujeme techniku i vozový park. Využíváme moderní technologie 21. století. Od automobilů, motorek, čtyřkolek přes střelné zbraně, tasery a prostředky balistické ochrany až po komunikační a IT prostředky jako smartphony, tablety, notebooky, vysílačky a další. Práce u Policie České republiky je dnes atraktivní zaměstnání s jistotou platu, které má smysl!” okomentoval ředitel krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plukovník Tomáš Landsfeld.

Pro nejlepší práci mohou hlasovat registrovaní čtenáři v přiložené fotogalerii do 11. ledna 2022 (včetně). Každý návštěvník webu může hlasovat pouze jednou). Zástupce Policie České republiky a zástupce Generali České pojišťovny následně předají gratulaci a výhru autorovi či autorce návrhu s nejvyšším počtem hlasů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie čr, nábor, kampaň, střední škola polygrafická, Olomouc, studenti, policisté, pcr, práce, práce s bydlením, zaměstnání, zaměstnání s bydlením, příležitost, nabídka, volná místa, jistota, jistoty, benefit, zajímavá práce, nabídka práce, policie, Olo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Studenti olomoucké školy navrhli propagační materiály pro policejní nábor. Hlasujte pro nejlepší práci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.