Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Zloději u Čekyně vypustili rybník a ukradli vzácné generační hejno línů

Neznámí zloději vypustili u Čekyně na Přerovsku rybník a ukradli z něj ryby za 30 tisíc korun. Největší škoda je podle přerovských rybářů v tom, že přišli o generační hejno línů určené pro další rybníky, které pěstovali několik posledních let.

"Na krádeže aut a jízdních kol už jsme si bohužel zvykli, ale s vypuštěním a slovením rybníka a následnou krádeží generačního hejna línů a několika set kusů dvouletých amurů jsem se setkal opravdu poprvé," nemohl uvěřit hospodář a vedoucí rybářské stráže přerovské pobočky Českého rybářského svazu Petr Kopřiva.

Minulý týden nejprve někdo z výpustního zařízení na malém rybníčku v Čekyni ukradl víko a poté během uplynulého víkendu vypustil a zřejmě do čeřenu slovil ryby. 

"Když pominu desítky až stovky hodin dobrovolné práce kolem výsadby a krmení, tak bude bohužel trvat několik let, než si opět vytvoříme nové generační hejno ryb. Ze 41 kusů nám zůstali pouze dva líni," lamentuje Kopřiva.

Rybáři hledají svědky

Rybáři žádají svědky, pokud během uplynulého víkendu u chovného rybníka vedle tábora v Čekyni viděli někoho s podběrákem, čeřenem či s nějakým dalším rybářským zařízením nebo výbavou, ať se přihlásí.

"Rád bych věděl, jaký duševní mrzák parazituje na dobrovolnické činnosti několika lidí, kteří se snaží chovat ryby určené nikoliv pro zisk a prodej na talíře, ale k výsadbě do dalších rybářských revírů," dodal Kopřiva.

Nebojácný svědek pronásledoval zloděje v autě. Pro okradeného získal peníze zpět

Dvanáct tisíc korun zachránil okradenému řidiči náhodný svědek krádeže, který se vydal pronásledovat zloděje. Odvážný čin slavil úspěch, peníze se podařilo získat zpět. Po lapkovi nyní pátrají policisté.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Petr Kopřiva

Štítky krádež, ryby, rybník, vypuštění, rybářský svaz, lín, Čekyně, Přerov, Přerov VII-Čekyně, Petr Kopal, okres Přerov, Český rybářský svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději u Čekyně vypustili rybník a ukradli vzácné generační hejno línů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.