S myšlenkou kantýny jedenadvacátého století touží oslovit obyvatele i návštěvníky Olomouce šestinásobný držitel michelinské hvězdy Roman Paulus. Známý šéfkuchař otevřel v nové administrativní budově u Envelopy bistro. Láká na snídaně i obědy v tradičních i méně obvyklých variantách.
Bistro Paulus chce v nové budově Envelopa Office Center v Olomouci nabídnout neotřelý koncept novodobé kantýny.
Roman Paulus kombinuje klasickou českou kuchyni s nápady, které načerpal za svůj profesní život po celém světě – od Rakouska, Itálie, Francie, zkušeností na zaoceánských lodích až po jižní a východní Asii. „Na jedné straně je tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru,“ říká Pavel Vysloužil, mluvčí společnosti Redstone, která stojí za budovou u Envelopy i novou restaurací.
„Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř,“ popisuje Roman Paulus, který svou kariéru v posledních letech spojil právě s Olomoucí a restauracemi Lobster Group v Galerii Šantovka.
Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi již od 7.30 hodin ráno, oběd s výběrem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů od 11.00 do 14.30 hodin. Celý den až do 16.30 hodin pak budou pro zákazníky připravené snacky, sendviče, dezerty, zákusky či kvalitní káva.
Úterý, 9. listopadu 2021, 14:40
Podobu letošních vánočních trhů v historickém centru Olomouce podle organizátorů nyní platná protiepidemická nařízení výrazně neovlivní. Na náměstí se už staví desítky dřevěných stánků, které budou vybaveny lahvemi s dezinfekcí.
Sebou bistro nabízí domácí speciality v podobě zavařených skleniček s trhanými masy, paštikami nebo škvarky. Zkušený tým využívá řadu moderních způsobů přípravy a zpracování produktů – fermentování, zavařování, nakládání, metody sous-vide a podobně.
„Máme vlastní produktovou řadu zavařených a nakládaných masových produktů, z naší dílny jsou cukrářské speciality či chléb,“ podotkl majitel bistra, po jehož boku stojí jeho dlouholetý spolupracovník z pražského hotelu Alcron a nynější šéfkuchař podniku – Petr Stoklásek.
Pro nový gastronomický podnik mají majitelé v plánu také pořádání rozličných akcí. V Envelopa Office center by se tak mohly konat zážitkové kurzy vaření, degustační večeře nebo soukromé akce.
Pátek, 29. října 2021, 13:07
Zchátralý Dělnický dům v Černovíře, který se mimo jiné významně zapsal do dějin nezávislé kultury, čeká oprava. Zašlou slávu mu chce vrátit jeho současný majitel, který v Olomouci vlastní úklidovou firmu. Obnova čeká Peklo - hostinec v přízemí, a...
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.