Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Kantýna 21. století v Olomouci. Šéfkuchař Paulus otevřel nezvyklé bistro

S myšlenkou kantýny jedenadvacátého století touží oslovit obyvatele i návštěvníky Olomouce šestinásobný držitel michelinské hvězdy Roman Paulus. Známý šéfkuchař otevřel v nové administrativní budově u Envelopy bistro. Láká na snídaně i obědy v tradičních i méně obvyklých variantách.

Bistro Paulus chce v nové budově Envelopa Office Center v Olomouci nabídnout neotřelý koncept novodobé kantýny.

Roman Paulus kombinuje klasickou českou kuchyni s nápady, které načerpal za svůj profesní život po celém světě – od Rakouska, Itálie, Francie, zkušeností na zaoceánských lodích až po jižní a východní Asii. „Na jedné straně je tác a jídla na tabuli, na druhé straně prvotřídní kvalita, nápad a zážitek v nevšedním a pohodovém prostoru,“ říká Pavel Vysloužil, mluvčí společnosti Redstone, která stojí za budovou u Envelopy i novou restaurací.

„Koncept jsme chystali déle než rok, abychom mohli Olomoučanům nabídnout zajímavý podnik nedaleko centra města s jednoduchým, ale barevným menu. Srdcem moderní kuchyně a výdejního prostoru bude velký grill, kde budeme pro zákazníky připravovat například kuřata, ryby nebo masa vcelku a ukrojíme jim porci přímo na talíř,“ popisuje Roman Paulus, který svou kariéru v posledních letech spojil právě s Olomoucí a restauracemi Lobster Group v Galerii Šantovka.

Denní servis začíná sladkými i slanými snídaněmi již od 7.30 hodin ráno, oběd s výběrem dvou polévek, několika jídel a nabídkou salátů a dezertů od 11.00 do 14.30 hodin. Celý den až do 16.30 hodin pak budou pro zákazníky připravené snacky, sendviče, dezerty, zákusky či kvalitní káva.

Olomoucké vánoční trhy odtajnily program. Na změny opatření jsou organizátoři připravení

Podobu letošních vánočních trhů v historickém centru Olomouce podle organizátorů nyní platná protiepidemická nařízení výrazně neovlivní. Na náměstí se už staví desítky dřevěných stánků, které budou vybaveny lahvemi s dezinfekcí.

Sebou bistro nabízí domácí speciality v podobě zavařených skleniček s trhanými masy, paštikami nebo škvarky. Zkušený tým využívá řadu moderních způsobů přípravy a zpracování produktů – fermentování, zavařování, nakládání, metody sous-vide a podobně.

„Máme vlastní produktovou řadu zavařených a nakládaných masových produktů, z naší dílny jsou cukrářské speciality či chléb,“ podotkl majitel bistra, po jehož boku stojí jeho dlouholetý spolupracovník z pražského hotelu Alcron a nynější šéfkuchař podniku – Petr Stoklásek.

Pro nový gastronomický podnik mají majitelé v plánu také pořádání rozličných akcí. V Envelopa Office center by se tak mohly konat zážitkové kurzy vaření, degustační večeře nebo soukromé akce.

Roman Paulus
Od dětství snil o možnosti vařit ve špičkových světových restauracích. Po revoluci proto využil nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil profesionální kariéru. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně, v témže roce pracoval i na zaoceánské lodi Queen Elisabeth 2. Mezi léty 2000–2007 působil v hotelech řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Absolvoval stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) a světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu). Je nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru: pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. Nyní se věnuje novým projektům v olomoucké skupině Lobster Group.
Majitel Dělnického domu v Černovíře oznámil, že ho chce opravit a vrátit mu zašlou slávu

Zchátralý Dělnický dům v Černovíře, který se mimo jiné významně zapsal do dějin nezávislé kultury, čeká oprava. Zašlou slávu mu chce vrátit jeho současný majitel, který v Olomouci vlastní úklidovou firmu. Obnova čeká Peklo - hostinec v přízemí, a...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bistro Paulus

Štítky restaurace, podnikání, jídlo, gastronomie, bistro, Olomouc, Roman Paulus, hotel, snídaně, Rakousko, Alcron Hotel Prague, Itálie, Francie, Asie, Redstone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kantýna 21. století v Olomouci. Šéfkuchař Paulus otevřel nezvyklé bistro  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.