Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Vánoční strom v Olomouci se opět rozzářil bez ohlášení. V Šumperku trhy zrušili

Stejně jako loni se i tentokrát rozsvítil v Olomouci vánoční strom bez přítomnosti davů, které symbolické zahájení městských trhů tradičně lákalo. Slavnostní rozsvícení bylo v plánu na neděli, kvůli zhoršující se epidemické situaci začala výzdoba dvacetimetrové jedle neohlášeně zářit už v pátek.

Několik desítek návštěvníků trhů na Horním náměstí v pátek krátce po 19 hodině možná mile překvapilo rozzáření světelné výzdoby vánočního stromu, který dostal letos jméno Hanáček.

V centru Olomouce vyrostlo v uplynulých týdnech dřevěné městečko více než 130 stánků s vánočním punčem a gastronomickým i dárkovým sortimentem. Při návštěvě oblíbených vánočních trhů se lidé budou muset obejít bez kulturního programu. Den před zahájením akce se zástupci vedení města, kraje a pořádající společnosti Kulturní Olomouc dohodli na zrušení doprovodných vystoupení či promítání filmů i rozsvěcování stromu.

Apeluji na osobní zodpovědnost každého, kdo se rozhodne navštívit hromadné akce, vánoční trhy nevyjímaje. Prosím, respektujte aktuální opatření, abyste neohrozili sebe ani jiné,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (Piráti a STAN).

Nepříznivý vývoj covidové situace v České republice a zejména v Olomouckém kraji výrazně zasáhl do podoby Vánočních trhů již před jejich zahájením. Tradiční adventní akce v Olomouci se bude muset obejít bez doprovodného kulturního programu.

Podle vyjádření hlavní hygieničky Pavly Svrčinové pro server idnes.cz mají být vánoční trhy přístupné pouze pro osoby, které prodělaly onemocnění covid-19 nebo mají alespoň jednu dávku očkování. Na dodržování opatření mají dohlížet pořadatelé akce.

Zatímco v Olomouci mají aktuálně trhy proběhnout alespoň bez kulturního programu, v Šumperku se vedení města rozhodlo pro zrušení oblíbené akce na náměstí Míru. Vánoční trhy zde měly začít na první adventní neděli.  Je mi velmi líto, že občané i návštěvníci města Šumperka přijdou i letos o tuto příjemnou vánoční akci, ovšem bezpečnost a zdraví občanů má přednost,“ uvedl šumperský starosta Tomáš Spurný.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Vánoční trhy Olomouc | Zdroj Video - Statutární město Olomouc

Štítky Vánoce, vánoční trhy, vánoční strom, trhy, tradice, advent, Olomouc, vánoční stromek, Šumperk, Josef Suchánek, Česká pirátská strana, Tomáš Spurný, Pavla Svrčinová, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom v Olomouci se opět rozzářil bez ohlášení. V Šumperku trhy zrušili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.