Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Epidemie oslabila personál olomoucké charity. Hledá zájemce na výpomoc

Epidemie koronaviru citelně oslabila personál olomoucké charity. Kvůli nedostatku pečovatelek a pracovníků v sociálních službách se charita rozhodla s žádostí o pomoc obrátit také na veřejnost. Hledá zájemce především výpomoc ve službách pro seniory a pro lidi bez domova.

"Předchozí vlny pandemie covid-19 jsme navzdory personálním výpadkům zvládli pokrýt. Našli jsme i kapacitu k návazným novým činnostem, jako jsou nákupy seniorům a lidem v karanténě, rozvoj materiální pomoci a jiné. V posledních dnech se však ocitáme ve stále složitější situaci, chybí nám pracovníci, a to především v pečovatelské službě a ve službách střediska Samaritán. Rád bych požádal veřejnost a naše sympatizanty, pokud mají kapacitu, aby přišli a pomohli nám podpořit služby pro seniory a lidi bez domova," uvedl ředitel olomoucké charity Petr Prinz.

Personální výpadek se týká především pečovatelské služby. "Budeme vděčni za výpomoc studentů, rodičů na mateřské dovolené či těch, kteří mají alespoň malou praxi s pomocí seniorům či rodinným příslušníkům. Záleží nám na každém klientovi, kterého máme v péči a kterého nemůžeme nechat bez pomoci," doplnila vedoucí střediska pečovatelské služby Jarmila Pachtová.

Na hraně personálních kapacit se ocitá rovněž Středisko Samaritán pro lidi bez domova, kde již museli omezit provoz nízkoprahového centra a pracovníky přesunout do provozu služeb, které nelze omezit. Jde zejména o pobytové služby typu azylový dům. "V tuto chvíli potřebujeme vytvořit personální rezervy pro případ, že se počty pracovníků budou dále snižovat," podotkl vedoucí střediska Alexandr Dvořák.

Informace včetně kontaktního formuláře pro zájemce o výpomoc ve Středisku pečovatelské služby najdou zájemci na stránkách Charity Olomouc. Nástup je možný ihned, podle zástupců charity by bylo ideální, aby zájemce byl očkován nebo měl potvrzení o prodělání nemoci covid-19. Charita nabízí práci na dohodu na dobu jednoho měsíce, maximálně do konce roku.

Dobročinná akce Vánoce pro všechny letos nebude. Překážkou je covid i málo dobrovolníků

Dobročinný projekt Vánoce pro všechny, který pomáhal zpříjemnit vánoční čas osamělým lidem v nemocnicích a léčebnách, se v letošním roce neuskuteční. Iniciativu čeká po pěti letech pauza. Důvodem jsou organizační potíže a také komplikovaná...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Charita Olomouc

Štítky charita, epidemie, koronavirus, Olomouc, bezdomovec, pandemie covidu-19, pečovatelská služba, Charita Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie oslabila personál olomoucké charity. Hledá zájemce na výpomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.