Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Jesenická vyhlídka Čertovy kameny je nepřístupná. Zřícený kus skály poškodil zábradlí

Změna plánu čeká turisty, kteří si za svůj výletní cíl určili Čertovy kameny u Jeseníku. Skalní vyhlídka je dočasně uzavřena, jeden ze skalních bloků se uvolnil a poškodil řetězové zábradlí. Než se vrchol skalisek budou moct vrátit návštěvníci, čeká lokalitu odborné posouzení a oprava bezpečnostních prvků.

„Na Čertových kamenech se uvolnil skalní blok, který vážně poškodil zábradlí nezbytné pro výstup na vyhlídku. Místo jsme uzavřeli s ohledem na bezpečnost návštěvníků a jednáme s obcí Česká Ves a městem Jeseník o dalším postupu,“ objasnila mluvčí Lesů České republiky Eva Jouklová s tím, že organizace společně s obcemi připravuje také zadání geologického posudku.

Upozornění o uzavření Čertových kamenů mohou lidé najít na turistickém rozcestníku v oblasti. Podle mluvčí Lesů ČR zatím nelze odhadnout, jak dlouho bude lokalita nepřístupná. „V současné době probíhají jednání o celkové rekonstrukci zabezpečení výstupu na toto oblíbené turistické místo, ke kterému by mohlo dojít na jaře 2022,“ informují webové stránky města Jeseník.

Čertovy kameny jsou skalní útvar nacházející se na severním úbočí Zlatého chlumu asi 3 km od Jeseníku. 40 m vysoký a 100 m dlouhý skalní útvar dal i jméno turistické chatě, která byla vybudována v jeho těsné blízkosti na počátku 20. století. Čertovy kameny jsou velice oblíbené u horolezců, skály dosahují výšky do 25m. Jedná se o nejvýznamnější a zároveň i nejtěžší oblast na Jesenicku. Skalní oblast tvoří několik věží a okrajových skal. Skála se skládá z vyvřelého pegmatitu.
Zdroj: kudyznudy.cz
Letošní turistická sezona má rekord. Do Olomouckého kraje přijelo přes čtvrt milionu hostů

Do Olomouckého kraje v letošní turistické sezoně přijelo nejvíce turistů za posledních deset let. V průběhu třetího čtvrtletí zde přespalo přes čtvrt milionu hostů, což je o osm procent více než v loňském roce. Nejvíce turistů bylo v srpnu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jeseník

Štítky Turistika, výlet, Jeseníky, Čertovy kameny, skály, Lesy ČR, Jeseník, skála, zábradlí, vyhlídka, Čertův kámen, Lesy České republiky, Česká Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jesenická vyhlídka Čertovy kameny je nepřístupná. Zřícený kus skály poškodil zábradlí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.