Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

FOTOGALERIE: Strašidelní Krampus čerti vtrhli na zimní jarmark

Davy přilákala přehlídka děsivých masek a kostýmů krampus čertů v historickém jádru Olomouce. Skupinu pekelníků s anděly a Mikulášem bavila na Dolním náměstí stovky lidí. Propracované převleky obdivovali děti i dospělí, kteří toužili po fotce se strašidelnými figurami.

„Už po cestě na náměstí jsme potkali spoustu lidí, kteří se s námi chtěli na památku vyfotit. Nabrali jsme nějaké zpoždění, za to se moc omlouváme. Pak už ale šlo vše krásně,“ řekl Martin Šuba ze skupiny Krampus Olomouc k sobotnímu rojení „rakouských“ čertů.

Démonická Krampus show v centru Olomouce

Neděle, 5. prosince 2021, 10:28

Démonická Krampus show v centru Olomouce
Démonická Krampus show v centru Olomouce

Zimní jarmark jako náhrada za zrušené vánoční trhy se o víkendu rozběhl naplno a centrum města ožilo. Proudy lidí se zastavovaly na pomezí Horního a Dolního náměstí, kde svítily oči hrůzných čertovských masek i zábavní pyrotechnika. „S akcí jsme maximálně spokojení. Celému týmu bych chtěl poděkovat a speciálně i mé mamce, která nám pomáhá šít a upravovat všechny kostýmy,“ vyjádřil vděk po netradiční Mikulášské nebo spíše čertovské události Martin Šuba.

Toho potěšilo i obnovení adventní atmosféry v Olomouci. „Usměvaví prodejci nám fandili ze stánků, všichni lidé byli úžasní,“ pochvaloval si vedoucí party pekelníků z Hané. Pro příští rok doufá v rozšíření skupiny i programu. „Těším se, že nás bude víc a snad bude i příznivější doba a budeme moc řešit třeba i s městem nějaké akce pro veřejnost,“ přál si Šuba.

Děsivá Krampus show v Olomouci táhne. Masku vyřezávám sto padesát hodin, říká šéf čertovské skupiny

I v ulicích hanácké metropole je možné narazit na rohaté příšery zvané Krampus. Rakouská či německá děsivá obdoba čertů před pár lety učarovala Martinovi Šubovi z Olomouce, a tak se pustil do výroby masek a kostýmů. Nadšení mu vydrželo, nyní má...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Show, kultura, čert, Mikuláš, Krampus, Olomouc, maska, historické jádro města, Dolní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Strašidelní Krampus čerti vtrhli na zimní jarmark  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.