Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Do Jeseníků o víkendu zamířila řada běžkařů, ve středu pojedou první vleky

Do Jeseníků zamířila o víkendu řada běžkařů. K dispozici měli první strojově upravené trasy, vydat se mohli například z Ovčárny na Švýcárnu, do okolí Paprsku či Červenohorského sedla. První vleky se v nejvyšších moravskoslezských horách rozjedou ve středu.

Od středy vleky pojedou v Karlově, den na to se chystá spustit vleky i středisko v Branné. V Jeseníkách stále platí v lavinových katastrech první lavinový stupeň.

"Leží tady do půl metru sněhu, víkend byl trochu zachmuřený, byly i mlhy a foukal silný vítr. Návštěvnost byla v sobotu poměrně slušná, dnes už byla poměrně menší. Běžkařů na začátek sezony bylo v sobotu poměrně dost, dnes je to tak poloviční návštěvnost," řekl dispečer jesenické horské služby Jiří Hejtmánek. V noci na dnešek napadlo ještě zhruba pět centimetrů sněhu.

Pro běžkaře rolby strojově upravily trasy z Ovčárny na Švýcárnu už v pátek, k dispozici běžkaři mají i areál v Nové Vsi, trasy se upravovaly i v okolí Červenohorského sedla, od Vřesové Studánky po Švýcárnu, na běžkách se dá vyjet už také do okolí Paprsku. Na Skřítku po dohodě s Lesy ČR okruhy ještě upravovány nejsou, na některých úsecích pokračuje těžba dřeva, takže by to nemělo smysl.

Jesenická vyhlídka Čertovy kameny je nepřístupná. Zřícený kus skály poškodil zábradlí

Změna plánu čeká turisty, kteří si za svůj výletní cíl určili Čertovy kameny u Jeseníku. Skalní vyhlídka je dočasně uzavřena, jeden ze skalních bloků se uvolnil a poškodil řetězové zábradlí. Než se vrchol skalisek budou moct vrátit návštěvníci,...

Karlov, Branná a Kopřivná už tento týden

Přípravy na zimní sezonu vrcholí i v lyžařských areálech. Ve Ski Aréně Karlov se nakonec rozhodli spustit sezonu o dva dny dříve.

"Díky příznivým meteorologickým podmínkám sezonu zahajujeme denním lyžováním ve středu 8. prosince v areálu Ski Express. Areály Myšák a Kazmarka se připojí o víkendu 18.-19. prosince," uvedl mluvčí střediska Boris Keka.

Ve čtvrtek spustí vleky také Branná. "Ve čtvrtek to spustíme, budeme tady mít už i první kurz. Sněhu už je dost, nasněžilo nám tady tak deset čísel," řekl provozovatel areálu Rostislav Procházka. Ski areál Kopřivná v Malé Morávce plánuje rozjezd večerním lyžováním v pátek.

Rolby chystají stopy pro běžkaře. V části Jeseníků platí první stupeň lavinového nebezpečí

V Jeseníkách startuje zimní sezona, do běžeckých stop se vydaly první rolby. Stopy budou na víkend projeté například z Ovčárny na Švýcárnu, podmínky se připravují i v dalších úsecích hor. V nejvyšších partiích hor leží nyní zhruba 35 centimetrů...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky běžky, běžkaři, sníh, trasy, vleky, hory, Jeseníky, běh na lyžích, Švýcárna, Červenohorské sedlo, Ovčárna, Kopřivná, Lesy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jeseníků o víkendu zamířila řada běžkařů, ve středu pojedou první vleky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.