Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Město Olomouc bude tržnici zatím provozovat samo. Benýška vyloučilo

, aktualizováno 6. prosince 2021, 16:58

Žádost o pronájem olomoucké tržnice, kterou jako jediný podal okrašlovací spolek vlivného podnikatele Richarda Benýška (ODS), vedení radnice ze soutěže vyloučilo. Oblíbené tržiště poblíž centra dočasně převezme Výstaviště Flora Olomouc.

"Přihlášku do koncesního řízení na výběr provozovatele městského tržiště podal pouze jeden uchazeč. Jím podaný materiál ale vůbec neobsahoval hodnotitelné údaje, a tak musel být vyloučen," potvrdil mluvčí olomouckého magistrátu Michal Folta.

Ujistil, že pěstitelské zelné trhy budou pokračovat, tržiště dočasně převezme Výstaviště Flora Olomouc. "Po uklidnění epidemické situace se bude město otázkou stabilního provozování tržiště dál zabývat," dodal mluvčí.

Jediným uchazečem o pronájem tržnice byla společnost Čiperná tržnice, kterou stoprocentně vlastní Olomoucký spolek okrašlovací, kde je předsedou Richard Benýšek (ODS). 

Benýška rozhodnutí udivilo

"A teď to vypukne. Hledání důvodů, proč bych to neměl být já," glosoval Benýšek celou věc už minulý týden, když oznámil, že podal nabídku, ale vyšlo najevo, že je jediným zájemcem.

Dnes řekl, že ho rozhodnutí rady udivilo. "Je to pro mě naprosto nová informace a samozřejmě si počkám na oficiální odůvodnění. Důvody znám jenom verbálně, nepsal je nejbystřejší člen oddílu," reagoval Benýšek. 

Podivil se také nad tím, že rada celou věc zveřejnila dřív, než ho jako žadatele se svým rozhodnutím seznámila.

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS, který se nezdráhá veřejně kritizovat i své spolustraníky, se bude ucházet o pozici lídra strany v blížících se komunálních volbách a chce se stát primátorem Olomouce.

Nájemní smlouva končí v lednu

"Nabídka neobsahovala žádnou z požadovaných náležitostí, které by mohla hodnotící komise objektivně vyhodnotit. Zájemce sice složil i finanční jistinu, tu nicméně složila jiná firma, než která se o koncesi na provoz tržnice ucházela. Hodnotící komise proto doporučila radě města vyloučit účastníka z koncesního řízení a celé řízení zrušit," tvrdí mluvčí radnice Folta.

Současná nájemní smlouva na provoz tržnice končí v lednu. Od února je o provoz tržiště i zelných trhů postaráno.

"Jsme připraveni převzít a provozovat areál městské tržnice i zachovat služby, na které byli návštěvníci tržiště dosud zvyklí. Případný rozvoj a obnovu jsme pak připraveni realizovat v intencích navrženého postupu rady města," sdělila Eva Fuglíčková, ředitelka výstaviště. 

Vedení olomoucké zároveň přislíbilo, že během příštího roku je připraveno do zanedbané plochy investovat.

O pronájem olomoucké tržnice má zájem podnikatel Benýšek. Developer Morávek přihlášku nepodal

O pronájem olomoucké tržnice má zájem okrašlovací spolek vlivného podnikatele a politika z ODS Richarda Benýška. Je připraven ihned investovat 25 milionů korun a tvrdí, že je jediným uchazečem. Magistrát zatím výsledky koncesního řízení...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drahomíra Schneiderová

Štítky tržnice, pronájem, koncesní řízení, Benýšek, Olomouc, ODS, Výstaviště Flora Olomouc, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Olomouc bude tržnici zatím provozovat samo. Benýška vyloučilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.