Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Učitel roku v novém. Anketa poukáže na jedinečnost pedagogické práce

Změny čekají anketu Učitel roku Olomouckého kraje, akce by měla být přístupnější veřejnosti a nově by měla oceňovat i pracovníky, kteří se nepohybují přímo v oblasti školství. Nominační listiny přijímá krajský úřad do 23. prosince.

„Inovace ocenění má přispět k větší atraktivitě a tím i k vyšší prestiži a uznání učitelů. Zaměříme se zejména na otevření akce žákům, rodičům i široké veřejnosti a rovněž i na zasloužené zviditelnění oceněných pedagogů. Hlavní smysl akce ale zůstává stejný, a to poděkování pedagogům za jejich práci a připomenutí úlohy této profese ve společnosti,“ uvedl radní pro oblast školství Aleš Jakubec (TOP 09).

Hackeři zaútočili na základní školu v Přerově. Zašifrovali data a chtějí výkupné

Základní škola Trávník v Přerově čelí rozsáhlému počítačovému útoku. Hacker nebo skupina hackerů zašifrovali část dat na školních serverech a požadují výkupné. Celý případ již vyšetřuje policie. Škola přišla o část výukových materiálů a známky žáků.

Kandidáta na cenu mohou navrhnout zástupci škol a školských zařízení, ostatní pedagogové, rodiče, žáci i široká veřejnost prostřednictvím nominační listiny. 

„Existuje celá řada cen a soutěží, které se snaží upozornit na inspirativní pedagogy. Naším cílem bylo vytvořit cenu, která nejen ocení kvalitní pedagogy, ale též poukázat na různé dimenze jejich náročné práce a na kompetence, jež musejí při své práci uplatňovat,“ říká Hana Vacková, členka výboru pro vzdělávání a zaměstnanost Olomouckého kraje a zároveň učitelka na gymnáziu Hejčín.

Pro příští ročník tak lze nominovat pedagogy středních, vyšších odborných, speciálních i základních uměleckých škol, dětských domovů, pedagogicko-psychologických poraden a domů dětí a mládeže se sídlem v Olomouckém kraji.

Nominace je možné zasílat na e-mailovou adresu: r.velesikova@lkraj.cz nebo na podatelnu Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Olomouc plánuje investice do vodovodů a kanalizací. V rozporu se smlouvami i legislativou, tvrdí opozice

Zvýšení ceny nájmu za vodohospodářskou infrastrukturu přinese potřebné finanční prostředky do rozpočtu města Olomouce, radnice chce do této oblasti investovat 87 milionů korun. Opozice postup města kritizuje, peníze podle ní radnice rozděluje v...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Vzdělání, učitel, pedagog, škola, Olomouc, Olomoucký kraj, Aleš Jakubec, TOP 09, Hana Vacková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Učitel roku v novém. Anketa poukáže na jedinečnost pedagogické práce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.