Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Ostřílený hasič z Jeseníku bojoval s covidem. O vážném průběhu a očkování natočil sbor klip

Příběh hasiče a sportovce z jesenické požární stanice se stal součástí celostátní kampaně na očkování proti nemoci covid-19. Pětačtyřicetiletý hasič z Jeseníku v krátkém spotu přibližuje, jak vážný průběh u něj onemocnění mělo. V nemocnici byl čtyři dny v kómatu a několik týdnů trvalo, než se mohl vrátit ke svému poslání - pomoci lidem.

Klip s hasičem z Jeseníku upozorňuje na riziko vážného průběhu nemoci covid-19 i u trénovaných lidí středního věku. Jiří Šarman onemocněl loni, jeho hospitalizace trvala dvacet dní, čtyři dny byl v kómatu a více než šest týdnů zabrala další rekonvalescence.

„Naštěstí to dopadlo dobře a Jirka už zase pomáhá lidem. Pomozte také, nechte se očkovat, prosím,“ uvádí Hasičský záchranný sbor ČR v komentáři k videu. Podobnou situaci se smutnějším závěrem způsobil v regionu virus SARS-CoV-2 před necelým rokem.

Na konci loňského prosince se jesenická stanice oficiálně loučila s velitelem Pavlem Antošem, který kvůli následkům boje s koronavirem už nemohl vykonávat práci hasiče. Po pětadvaceti letech služby tak u sboru skončil. „Pavel zanechal u našeho sboru výraznou stopu a byl velkým přínosem. Osobně si jeho práce velmi vážím. Bohužel se s největší pravděpodobností stal prvním příslušníkem Hasičského záchranného sboru České republiky, který končí služební poměr na vlastní žádost po prodělaném těžkém průběhu onemocnění covid-19, kdy mu jeho současný zdravotní stav dále neumožňuje vykonávat službu u sboru. Všichni jsme s napětím sledovali, jak se náš kolega pral se zákeřnou nemocí a doslova bojoval o svůj život,“ uvedl tehdy ředitel HZS Olomouckého kraje Karel Kolářík.

Olomoucký hejtman ve výzvě apeluje na obezřetnost, připojili se i primátoři a starostové

Olomoucký hejtman Josef Suchánek ve veřejné výzvě apeluje na všechny obyvatele kraje, aby pochopili závažnost situace kolem pandemie koronaviru a dbali na své zdraví, zdraví svých rodin a svého okolí. K výzvě se přidali také všichni tři primátoři...

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor České republiky

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, COVID-19, očkování, Jeseník, nemoc, Hasičský záchranný sbor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Ostřílený hasič z Jeseníku bojoval s covidem. O vážném průběhu a očkování natočil sbor klip  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.