Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Olomoucký hejtman ve výzvě apeluje na obezřetnost, připojili se i primátoři a starostové

Olomoucký hejtman Josef Suchánek ve veřejné výzvě apeluje na všechny obyvatele kraje, aby pochopili závažnost situace kolem pandemie koronaviru a dbali na své zdraví, zdraví svých rodin a svého okolí. K výzvě se přidali také všichni tři primátoři Olomouckého kraje a starostové obcí s rozšířenou působností.

"Naléhavě vyzývám všechny spoluobčany, pochopte, prosím, závažnost epidemické situace, ve které se nacházíme. Apeluji na osobní zodpovědnost každého z nás. Pokud budete v místě s větší koncentrací lidí, dodržujte základní opatření - respirátory, hygiena rukou a rozestupy jsou nutností. A stále platí, že nejúčinnější ochranou proti covidu je očkování," uvedl ve výzvě hejtman Josef Suchánek (Piráti a STAN).

K videu se veřejně připojili primátoři Prostějova, Přerova a Olomouce, ale i starostové Šumperka, Litovle, Jeseníku, Šternberka, Uničova, Zábřeha, Konice i starosta Hranic. "S ohledem na vážnost situace se připojujeme k výzvě rady a hejtmana Olomouckého kraje," uvedl starosta Hranic Jiří Kudláček (Naše krásné Hranice).

Hejtman Suchánek již v polovině listopadu apeloval na starosty 13 obcí s rozšířenou působností kvůli otázce konání hromadných akcí včetně vánočních trhů, jejichž pořádání nakonec učinila přítrž koronavirová opatření.

V Olomouckém kraji začaly počty nákaz covidem-19 za poslední dny klesat. Počet případů za posledních sedm dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je nyní v kraji 1388.

"V nemocnicích AGEL Středomoravské nemocniční aktuálně zdravotníci pečují o 146 covid pacientů, z toho 18 je ve vážném stavu. Stále největší počet pacientů je v Prostějově, která má 81 pacientů, 10 je ve vážném stavu a z toho 8 jich vyžaduje podporu umělé plicní ventilace," uvedl mluvčí nemocnice Adam Knesl.

Epidemie brzdí. V Olomouckém kraji poprvé od srpna klesl týdenní přírůstek

Poprvé od srpna klesl v Olomouckém kraji přírůstek nových případů covidu za uplynulý týden. Za posledních sedm dní přibylo 9153 nákaz, což je o 1682 případů méně než minule. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel má kraj 1667 nákaz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky hejtman, výzva, koronavirus, obezřetnost, covid, Olomoucký kraj, primátor, Josef Suchánek, pandemie covidu-19, COVID-19, pacient, Česká pirátská strana, Prostějov, Starostové a nezávislí, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký hejtman ve výzvě apeluje na obezřetnost, připojili se i primátoři a starostové  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.