Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na Nový rok rozzáří oblohu nad Přerovem ohňostroj. V Prostějově se konat nebude

, aktualizováno 16. prosince 2021, 12:07

Přerované se v adventním období musejí obejít bez vánočních trhů, avšak populární novoroční ohňostroj u řeky Bečvy se plánuje v plné kráse. Zástupci města počítají s ukončením nouzového stavu, který vláda vyhlásila do 25. prosince. Ohňostrojná show se tak nad Přerovem rozzáří na Nový rok od 18 hodin.

Přehlídku pestrobarevných efektů na večerní obloze připraví pod přerovskými hradbami ohňostrůjce Pavel Novák se svým týmem.

„Poslední rok byl hodně náročný, a proto jsme se rozhodli, že novoroční ohňostroj připravíme ve veselém a optimistickém duchu. A tomu jsme přizpůsobili i hudbu. Ohňostroj bude mít pět hudebních částí - a až na jednu budou všechny rytmické a dynamické. Ta jedna bude zase taková mile nostalgická a pohladí na duši,“ slibuje Pavel Novák.

Kraj zajistil pro desítku škol PCR testy. Chce přesnější přehled o nákaze

Přesnější metodou PCR proběhlo pondělní testování na deseti vybraných středních školách v Olomouckém kraji. Hejtmanství chce mít lepší přehled o stavu nákazy. Epidemie v regionu slábne, ze 1750 testovaných studentů vyšel pozitivní výsledek u...

Ohňostroj bude trvat deset minut a má být odpalován ze sedmi pozic, provázet ho bude muzika z osmdesátých a devadesátých let minulého století. 

Ohnivé gejzíry, které přivítají nový rok 2022, mohou Přerované sledovat z břehů Bečvy – tak, jako tomu bylo v minulých letech. „V roce 2021 jsme museli ohňostroj kvůli zákazu pořádat tyto akce oželet. Tak doufáme, že tentokrát se uskuteční. Chceme, aby se už lidé zase normálně bavili,“ říká ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

V Prostějově se ohňostroj v minulosti konal na silvestra u radnice na náměstí T. G. Masaryka, na tento termín byl v plánu i pro letošní rok. Ohňostroj je součástí zimního kulturního programu, který město při zhoršené epidemické situaci odvolalo. „Vzhledem k epidemickým opatřením byla řada akcí Prostějovské zimy 2021 zrušena a to včetně ohňostroje,“ potvrdila mluvčí prostějovského magistrátu Anna Kajlíková.

K analýze vodního díla Skalička přišly tři desítky připomínek. Ministerstva o nich budou jednat

Ministerstvo životního prostředí má tři desítky připomínek k multikriteriální analýze dlouho plánovaného vodního díla Skalička na Přerovsku. Ministerstvo zemědělství proto požádá vládu o posunutí termínu rozhodnutí o podobě tohoto vodního díla,...

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nový rok, silvestr, ohňostroj, Přerov, Bečva, město, Prostějov, Pavel Novák, krása, vánoční trhy, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Nový rok rozzáří oblohu nad Přerovem ohňostroj. V Prostějově se konat nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.