Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Prostějovští policisté dnes dopoledne oživovali prodavače ryb s infarktem. Zachránili mu život

Prostějovští policisté dnes dopoledne zachránili život třiapadesátiletému prodavači ryb, který zřejmě dostal infarkt. U obchodní zóny v Prostějově u výpadovky na Olomouc použili defibrilátor a prodejce se jim ještě před příjezdem záchranářů podařilo oživit.

Krátce po půl deváté se tříčlenná hlídka nacházela v blízkosti prodejny Tesco v ulici Konečná v Prostějově. "Najednou přiběhl muž, který je požádal o pomoc v souvislosti se zdravotní indispozicí prodavače ryb, který se nacházel v nedalekém stánku. Policisté běželi k místu, kde našli muže v bezvědomí. Zkontrolovali jeho životní funkce a když nenahmatali tep, zahájili masáž srdce," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Dva z policistů poskytovali první pomoc, třetí běžel do obchodního střediska, kde je pro podobné případy uložen defibrilátor. "S jeho pomocí se jim ještě před příjezdem přivolané záchranné služby podařilo zkolabovaného muže oživit a přivést zpátky k životu," dodala mluvčí policie.

Sanitka poté muže převezla do prostějovské nemocnice. "O pár minut později zavolal z vlastní iniciativy na linku 158 operátor rychlé záchranné služby, aby zasahující policisty pochválil a poděkoval jim za jejich rychlou reakci, protože muži, který zřejmě utrpěl infarkt, pravděpodobně zachránili život," potvrdila Zajícová.

Záchranáři na Červenohorském sedle vyprošťovali školáky z autobusu. Naštěstí jen v rámci cvičení

Na Červenohorském sedle v Jeseníkách záchranáři nacvičovali, jak vyprostit školáky z havarovaného autobusu. Součástí akce bylo také pátrání v lese po ztracených osobách. Při cvičení záchranáři využili mimo jiné i dron.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky policie, infarkt, prodavač, záchrana, život, defibrilátor, Prostějov, ryby, Olomouc, Tesco, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovští policisté dnes dopoledne oživovali prodavače ryb s infarktem. Zachránili mu život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.