Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Prvním dítětem letošního roku se v Olomouckém kraji stala Eliška z Radslavic

Prvním letošním dítětem v Olomouckém kraji je Eliška z Radslavic na Přerovsku, narodila se o půl páté ráno a o minutu předběhla Vincence z Náměště na Hané na Olomoucku. Eliška se narodila v olomoucké fakultní nemocnici. Svá první letošní miminka přivítaly již také další nemocnice v kraji.

"Eliška z Radslavic se narodila v 04:31, váží 3240 gramů a měří 49 centimetrů," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

V Nemocnici AGEL Prostějov přivítali první miminko v 5.15 hodin. "Byl to chlapeček Mikuláš s mírami 3650 gramů a 50 centimetrů a narodil se mamince z Prostějova," sdělil mluvčí nemocnice Adam Knesl.

Nemocnice Šumperk si na své první letošní miminko počkala do 06:27, kdy se narodil chlapec Jan s váhou 3795 gramů. V ostatních nemocnicích v Přerově, Šternberku a Jeseníku na první letošní miminko zatím stále čekají.

První miminko roku 2022 narozené v Nemocnici AGEL Šternberk se narodilo na Nový rok v 10 hodin a 19 minut. Chlapeček Karel se narodil s mírami 2990 gramů a 50 centimetrů jako prvorozené dítě mamince z nedaleké Červenky.

První dítě se letos v Olomouckém kraji narodilo ve FN Olomouc

První dítě v Olomouckém kraji se letos narodilo v porodnici Fakultní nemocnice Olomouc. Holčička Natálie přišla na svět dnes dvanáct minut po půlnoci. Následoval ji Leoš v Nemocnici Agel Jeseník a Ondřej v Nemocnici Agel Přerov. Nemocnice v...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky dítě, první, Nový rok, 2022, Radslavice, Olomoucký kraj, nemocnice, Fakultní nemocnice Olomouc, okres Přerov, Náměšť na Hané, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Nemocnice Šumperk, Šternberk, Agel

Prvním dítětem letošního roku se v Olomouckém kraji stala Eliška z Radslavic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.