Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

FOTOGALERIE: Desítky lidí protestovaly proti výstavbě u lesoparku Hloučela v Prostějově

Desítky lidí na Silvestra protestovaly proti výstavbě u lesoparku Hloučela v Prostějově, jak předpokládá navrhovaná změna územního plánu. Akci s názvem Zachraňme Hloučelu podporují i prostějovští opoziční zastupitelé, vznikla rovněž podpisová akce. Vedení prostějovské radnice se ke kritice nevyjádřilo.

Protestní pochod svolal Michal Drozd z hnutí Na Rovinu. "Jsem obyčejným občanem města, kterého už přestaly bavit současné přešlapy vedení radnice. Akci jsem svolal, aby se veřejnost dozvěděla, že se připravuje změna územního plánu. Ta změní pole v lokalitě mezi novou nemocnicí a biokoridorem Hloučela z plochy původně určené pro zeleň ve stavební parcely. Územní plán je strategický dokument, který ovlivní vzhled Prostějova na mnoho let dopředu, a způsob, jakým vedení radnice komunikuje tyto změny s občany, je přinejmenším podivný. Neupíráme nikomu právo na bydlení, ale pořád neexistuje slibovaný lesopark jih, a proto by správné vedení radnice mělo podle mě hledat způsoby, jak rozvíjet jediný funkční komplex zeleně v okolí města. Namísto toho dochází salámovou metodou k zahušťování zástavby až po stávající hranu lesoparku. Navždy se tak připravíme o možnost rozšířit zde zeleň,“ argumentuje Drozd.

Stanovisko prostějovské radnice k námitkám veřejnosti proti změně územního plánu není k dispozici. Odpovědný náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO) není až do ledna v práci, nikdo další z radnice na dotazy nereagoval. Rozehnal v minulosti ubezpečoval, že projednávání V. změny územního plánu bude probíhat striktně podle zákona.

Lidé odmítají výstavbu u lesoparku Hloučela a plánují protestní pochod

Proti bytové výstavbě v těsné blízkosti lesoparku Hloučela v Prostějově, se kterou počítá připravovaná změna územního plánu, ostře protestují ochránci přírody a opozice. Nutné je naopak park rozšiřovat. Kritikům se nelíbí ani způsob, jak radnice...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jana Jílková, Bob Pacholík

Štítky Hloučela, protest, pochod, územní plán, petice, výstavba, byty, radnice, Prostějov, silvestr, ANO 2011, stavba

FOTOGALERIE: Desítky lidí protestovaly proti výstavbě u lesoparku Hloučela v Prostějově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.