Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Odstrojené vánoční stromky lidé nabízí do zoo. Pro zvířata se bohužel nehodí

Přichází období, kdy se lidé začnou zbavovat vánočních stromečků. Častokrát padne otázka, zda by se nehodily zvířatům v zoologické zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce. Nikoliv. Řada zvířat má stromky ráda, pocházejí však výhradně od prodejců. Jde o zbytky, které se před Vánocemi nepodařilo prodat.

Vánoční stromečky z domácností bohužel zvířatům darovat nelze, i když to řada lidí v současné době zahradě nabízí. Veškeré stromky, které zahrada může přijmout, pochází přímo od prodejců, jedná se o neprodané zásoby. "Pochutnají si především kopytníci, kozorožci, velbloudi a další," popisuje krmivářka svatokopecké zoo Tereza Míšková.

Vedení zahrady těší, že lidé si na zvířata vzpomenou a chtějí je nějak obdarovat, proto všem děkuje. "Nicméně pokud stromky přijímáme, tak pouze od prodejců, neboť u nich je minimalizováno nebezpečí, že po odstrojení zůstane ve větvích cokoliv, co by zvířatům mohlo ublížit, ať už část ozdoby, háček a další věci. A výběr se ještě úží, jelikož stromek by neměl být chemicky ošetřen, příliš zabalen a opatřen cedulkami," dodala mluvčí zoo Iveta Gronská.

Ošetřovatelé by rovněž přivítali především spíše jedle, popřípadě borovice. "Vypadá to, že jsme marnotratní, ale aby mohly stromky posloužit dobrému úmyslu a setkat se s ohlasem ve zvířecí říši, můžeme zvířatům podstrojit pouze to, co ve zdraví zužitkují. Samozřejmě obecně v zoo nejvíce chutnají listnáče. Tak příště doubek a nezdobit," s úsměvem vyzvala mluvčí zoo.

Kvůli rozmíšce pand červených vyjížděli do Zoo Olomouc hasiči. Ti pomáhali ošetřovatelům malou šelmu dostat ze stromu v ohradě kamzíků, kam pandí samec utekl ze svého výběhu. Obratně šplhající zvíře nakonec k návratu k ošetřovatelům přesvědčila...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky vánoční stromek, krmivo, zoo, zvířata, Olomouc, zahrada, Vánoce, Svatý Kopeček, zoologická zahrada

Odstrojené vánoční stromky lidé nabízí do zoo. Pro zvířata se bohužel nehodí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.