Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Muž tvrdí, že ho operátor olomoucké městské policie odbyl, když žádal o pomoc

Na chování Městské policie Olomouc si stěžuje jeden z obyvatel, který ve městě potřeboval zaparkovat automobil svých prarodičů. Nebyl si však jistý, zda v ulici, která se zrovna opravuje, může zastavit, a tak se obrátil na veřejnou telefonní linku strážníků s prosbou o pomoc a radu. Tvrdí, že operátor byl neochotný a nakonec ho odbyl.

Josef Dostál potřeboval tento týden asi na den zaparkovat vozidlo svého prarodiče v Masarykově ulici v Olomouci. "Na této ulici nyní probíhají stavební práce, je zde velmi omezená kapacita pro parkování. Parkuje zde ovšem mnoho vozidel, aniž by byly vyznačena místa, což mne znejistilo," popisuje začátek příběhu.

Protože nechtěl udělat přestupek, napadlo ho, zeptat se městské policie. Využil veřejné telefonní linky 585 209 540 s prosbou o radu či o pomoc.

"Myslel jsem si, že Městská policie Olomouc je tu pro nás, tedy pro občany Olomouce, kteří potřebují pomoc, radu či ochranu. Po tomto telefonátu jsem však zjistil, že nechvalně známá pověst o obecních strážnících, kteří jsou zde pouze pro pokutování, je docela na místě," neskrývá nyní své roztrpčení Dostál.

Vyhlášku slovo od slova bohužel neznám

Pracovník, kterému se dovolal, byl podle něho naprosto odměřený a neochotný. Lidskou a rozumnou pomoc nahradil řečmi o tom, že pokud má řidič oprávnění k řízení vozidla, musí vědět, kde může parkovat, nebo o tom, že obyvatelé snad znají obecní vyhlášku a zákony.

"Moje odpověď byla, že opravdu neznám přesně slovo od slova obecní vyhlášku a všechny zákony. Je zde tedy Městská policie od toho, aby pomáhala slušným lidem, kteří potřebují pomoct? Nyní jsem nabyl dojmu, že je zde spíše pouze pro trestání a šikanování obyvatel," je přesvědčen Dostál.

Strážníci v Jeseníku budou u škol a na přechodech měřit rychlost automobilů

Strážníci v Jeseníku začnou na frekventovaných místech ve městě měřit rychlost automobilů. Zastupitelstvo na svém posledním zasedání schválilo uvolnění peněz na nákup laserového měřiče rychlosti. Radnice si od toho slibuje zvýšení bezpečnosti v...

Městská policie tvrdí, že vše bylo v pořádku

Městská policie v Olomouci tvrdí, že postupovala správně. "Na základě informací, které máme k dispozici, bylo vyhodnoceno, že strážník se nedopustil pochybení. Pán měl vůči jeho postupu a chování určité výhrady, ale neshledalo se tam pochybení," prohlásil mluvčí olomouckých strážníků Petr Čunderle.

S tím se ovšem Dostál nehodlá smířit a se stížností se obrátil na primátora Olomouce Miroslava Žbánka (ANO). 

"Vážený pane primátore, píši Vám jakožto nadřazenému orgánu Městské policie Olomouc. Rád bych upozornil na nekompetentní jednání pracovníků MPO," napsal nyní Dostál primátorovi.

Opilý a zdrogovaný mladík napadl v Hranicích bývalého strážníka a ohrožoval ho nožem

V policejní cele skončil mladík, který v Hranicích nejprve se svým kamarádem vypil ukradenou láhev alkoholu, zkouřil se marihuanou a pak napadl bývalého strážníka městské policie, kterého ohrožoval ho nožem. Výtržník mu rovněž poškodil auto. Nyní...

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Městská policie Olomouc

Štítky stížnost, městská policie, primátor, Olomouc, obecní policie, Josef Dostál, parkování, rada, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž tvrdí, že ho operátor olomoucké městské policie odbyl, když žádal o pomoc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.