Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Strážníci v Jeseníku budou u škol a na přechodech měřit rychlost automobilů

Strážníci v Jeseníku začnou na frekventovaných místech ve městě měřit rychlost automobilů. Zastupitelstvo na svém posledním zasedání schválilo uvolnění peněz na nákup laserového měřiče rychlosti. Radnice si od toho slibuje zvýšení bezpečnosti v ulicích.

Zastupitelé Jeseníku peníze na nákup radaru schválili na svém posledním předvánočním zasedání v rámci šesté změny rozpočtu města.

"Vyhradili finanční prostředky na zakoupení laserového měřiče rychlosti pro jesenickou městskou policii. Cílem měření je zvýšení bezpečí občanů. Měření by mělo vést ke zklidnění dopravy ve městě, a to zejména v blízkosti přechodů pro chodce, škol a školek a míst s vysokou frekvencí pohybu chodců, především dětí. Laserový měřič rychlosti bude pořízen na přelomu roku," potvrdila mluvčí jesenické radnice Lucie Musialová.

Jesenická radnice uvažovala o měření rychlosti už delší dobu zejména kvůli nárůstu dopravy a častému překračování rychlosti. Ve hře bylo úsekové i stacionární měření.

Stacionární radary mají například radnice ve Šternberku na Olomoucku, v Hranicích na Přerovsku a v Přerově, kde měří rychlost od podzimu 2018 na třech kritických místech. Za první rok tyto tři radary zachytily v přerovských místních částech téměř 29 tisíc případů překročení povolené rychlosti. Úředníci na pokutách vybrali za tento rok téměř 16,7 milionu korun.

Úsekové měření na Červenohorském sedle bude zřejmě až za rok

Instalace radarů u silnice vedoucí přes Červenohorské sedlo se na příští motorkářskou sezonou zřejmě nestihne. Pro zajištění úsekového měření se vyřizují potřebná povolení a dokumentace, předběžný odhadovaný termín zprovoznění spadá na konec roku...

V Prostějově se šílenci řítili rychlostí až 120 kilometrů 

Měření rychlostí stacionárními radary obnovila před několika týdny také radnice v Prostějově. První radar nechala umístit na výpadovce na Brno na začátku října loňského roku.

"Za první měsíc jsme měli asi tisícovku přestupků překročení povolené rychlosti. Několik hříšníků, spíše to bylo v noci, jelo i přes 120 kilometrů v hodině. Máme i případy, kdy rychlostí 75 kilometrů jely ve městě kamiony," popsal ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík.

Prostějovem se někteří šílenci řítili rychlostí až 120 kilometrů. Ve městě je již druhý radar

Několik desítek řidičů, kteří překročili povolenou rychlost, zachytí každý den radar na frekventované brněnské výpadovce v Prostějově. Na záznamu jsou ovšem i řidiči, kteří ve městě jeli přes sto dvacet kilometrů v hodině. Dnes v Prostějově začal...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky radary, rychlost, měření, pokuty, městská policie, Jeseník, Prostějov, radar, radnice, Olomoucký kraj, Šternberk, Hranice, okres Přerov, Přerov, Brno

Strážníci v Jeseníku budou u škol a na přechodech měřit rychlost automobilů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.