Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Svůj participativní rozpočet mají v Jeseníku i školáci, a to 75 tisíc korun

S participativním rozpočtem, kdy obyvatelé mohou sami vybrat projekty, do kterých pak radnice bude investovat peníze, má Jeseník bohaté zkušenosti. Stejný model nyní přenáší i na svou základní školu. Žáci budou moci sami navrhnout, jak vylepšit prostředí ve škole. Na jeden projekt je 25 tisíc korun.

"Participativní rozpočet si vyzkouší také žáci ZŠ Jeseník. Školní projekt Pébéčko probíhá v rámci participativního rozpočtu Tvoříme Jeseník a je určen na nápady žáků naší základní školy v budovách Nábřežní, Průchodní i Boženy Němcové," vysvětlila mluvčí jesenické radnice Lucie Musialová.

Děti tak budou moci podat svůj vlastní návrh, jak zlepšit prostředí nebo atmosféru ve škole. Maximální částka na jeden návrh je 25 tisíc korun a o podaných návrzích budou školáci hlasovat. "Vítězný projekt bude v nejkratší možné době realizován," slíbila mluvčí.

Své návrhy mohou žáci podávat až do konce příštího týdne, následovat bude schvalování projektů a kampaň před samotným hlasováním. Vyhlášený výsledků bude na začátku února.

K dispozici je celkem 75 tisíc korun. "O svých návrzích mohou žáci diskutovat prostřednictvím žákovského parlamentu, ve výuce nebo v třídnických hodinách," dodala mluvčí jesenické radnice.

Jeseník začne pracovat na šesti projektech, které navrhli do rozpočtu občané

Milion korun vyčlenil Jeseník z městské kasy na projekty, které navrhnou sami občané v takzvaném participativním rozpočtu. Vítězným záměrem byl ve druhém ročníku hlasování veřejnosti nový nájezd pro kočárky nedaleko polikliniky. Nakonec se ale...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jeseník

Štítky participativní rozpočet, žáci, škola, Jeseník, Olomoucký kraj, rozpočet, projekt, radnice, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svůj participativní rozpočet mají v Jeseníku i školáci, a to 75 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.