Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Olomouckou tržnici přebírá Výstaviště Flora. Zelné trhy budou pokračovat

Olomouckou tržnici dnes oficiálně převzalo Výstaviště Flora Olomouc, které bude oblíbenou prodejní plochu provozovat. Radnici se totiž nepodařilo najít nového strategického nájemce. Výstaviště slibuje, že o populární zelné trhy Olomoučané v žádném případě nepřijdou.

Bývalý provozovatel tržnici v uplynulých dnech vyklízel a prováděl zde úklid. Ode dneška plochu přebírá Výstaviště.

"Stánky na rohu třídy Svobody a ulice Aksamitova odstraňoval dosavadní provozovatel tržnice. Výstaviště Flora Olomouc areál přebírá k 1. únoru. Samozřejmě jsou již připraveny první plány, podle nichž budeme po převzetí tohoto prostoru postupovat. Nejprve přijde na řadu celkový úklid areálu, dále opravy nebezpečných a havarijních míst ve zpevněných plochách a také úprava místa po zbouraných stáncích," přiblížil místopředseda představenstva Výstaviště Jiří Svačinka.

Olomoučané se nemusí obávat, že by přišli o pravidelné zelné trhy. "Trhy se zde budou konat i nadále a připravíme je tak, aby byli spokojení jak prodejci, tak návštěvníci. Případný rozvoj trhů a obnovu celého areálu jsme připraveni realizovat v souladu s vedením města," slíbila předsedkyně představenstva Eva Fuglíčková.

Žádost o pronájem olomoucké tržnice, kterou jako jediný podal okrašlovací spolek vlivného podnikatele Richarda Benýška (ODS), vedení radnice ze soutěže vyloučilo. Oblíbené tržiště poblíž centra dočasně převezme Výstaviště Flora Olomouc.

Benýšek chtěl okamžitě investovat 25 milionů 

O pronájem chátrající olomoucké tržnice měl v koncesním řízení zájem okrašlovací spolek vlivného podnikatele a politika z ODS Richarda Benýška. Prohlásil, že je připraven okamžitě investovat 25 milionů korun.

Radnice však koncesní řízení na konci loňského roku zrušila. "Přihlášku do koncesního řízení na výběr provozovatele městského tržiště podal pouze jeden uchazeč. Jím podaný materiál ale vůbec neobsahoval hodnotitelné údaje, a tak musel být vyloučen," řekl tehdy mluvčí olomouckého magistrátu Michal Folta.

Benýšek to víceméně předpokládal. "A teď to vypukne. Hledání důvodů, proč bych to neměl být já," glosoval celou věc, už když podával nabídku a vyšlo najevo, že je jediným zájemcem.

Dosavadní provozovatel tržnice, developer Richard Morávek z olomoucké Šantovky, přihlášku do koncesního řízení nepodal. Nelíbily se mu podmínky koncesního řízení.

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS, který se nezdráhá veřejně kritizovat i své spolustraníky, se bude ucházet o pozici lídra strany v blížících se komunálních volbách a chce se stát primátorem Olomouce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky tržnice, převzetí, trhy, Výstaviště Flora, Olomouc, Zelný trh (Brno), Výstaviště Flora Olomouc, a.s., Flora Olomouc, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouckou tržnici přebírá Výstaviště Flora. Zelné trhy budou pokračovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.