Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Přerovští hasiči nutně potřebují přívěs pro záchranářský člun. Město pomůže

Přerovští hasiči nyní mají omezené možnosti, jak převážet člun, který využívají například při záchraně tonoucích, při povodních nebo únicích nebezpečných látek do vody. Město Přerov jim na nákup speciálního přívěsu a další vybavení daruje 150 tisíc korun.

"V současné době přerovští hasiči potřebují přívěs pro záchranářský člun. Je to prostředek, který zvýší akceschopnost jednotky zejména při záchraně tonoucích, při povodních a únicích nebezpečných látek do vodních toků. Člun nyní přepravují na přívěsu, který je možné zapojit za osobní nebo užitkový automobil, zatímco nový přívěs bude mít variabilní nastavení přípojného zařízení za jakoukoliv cisternovou stříkačku," vysvětlila mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová.

Hasiči kromě toho požádali také o příspěvek na vysavač, který umožňuje provést sání v objektu s výškou hladiny pod 5 centimetry. Sloužit bude zejména při silných přívalových deštích a při záplavách nebo při haváriích vodovodních rozvodů.

Radní města Přerova rozhodli, že hasičům poskytnou dar ve výši 150 tisíc korun. Částku musí ještě schválit zastupitelstvo. "Město Přerov podporuje hasiče dlouhodobě. Loni například přispělo částkou 150 tisíc korun na záchranářský čelní nakladač," podotkla mluvčí radnice.

Do civilu po 42 letech. Šumperští hasiči se dojemně loučili s usměvavým rekordmanem

S kolegy a kamarády ze šumperské stanice se rozloučila jedna z ikon hasičského sboru - Zdeněk Pikl. Své celoživotní poslání profesionální pomoci lidem v těžkých situacích ukončil po 42 letech a 134 dnech služby. Při odchodu do civilu zavzpomínal...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky hasiči, záchranářský člun, přívěs, finance, dar, město, Přerov, povodeň, Lenka Chalupová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovští hasiči nutně potřebují přívěs pro záchranářský člun. Město pomůže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.