Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Zábřehu chtěl sebevrah skočit z mostu do řeky. Policisté mu to rozmluvili

Sebevraha, který chtěl v Zábřehu na Šumpersku skočit z mostu do Moravské Sázavy, zachránili policisté. Muž zavolal na tísňovou linku, kde sdělil, že se dostal do tíživé situace a chce ukončit svůj život. Policisté muže přesvědčili, aby to nedělal, a předali ho lékařům. Muž nakonec skončil na záchytce.

Na tísňovou linku se šestačtyřicetiletý muž dovolala ve čtvrtek krátce po devatenácté hodině. Operátorovi sdělil, že je na mostě u nádraží v Zábřehu a že chce skočit z mostu do řeky.

"Na místo byla okamžitě vyslána hlídka ze zábřežského obvodního oddělení. Když policisté projížděli po ulici Československé armády, všimli si u betonové římsy mostu přes řeku Moravskou Sázavu stojícího muže. Podařilo se jim s ním navázat kontakt a během rozhovoru jej přesvědčili, aby od svého úmyslu upustil," popsala mluvčí policie Marie Šafářová.

Strážci zákona nechali muže dýchnout, zkoušku měla pozitivní výsledek 2,49 promile. Na místo proto policisté přivolali také zdravotnickou záchrannou službu.

"Lékař po vyšetření dotyčného rozhodl o jeho umístění na protialkoholní záchytné stanici v Olomouci, kam jej hlídka posléze eskortovala," dodala mluvčí.

Sebevraždou vyhrožoval dnes odpoledne dvaasedmdesátiletý cestující ve vlakové soupravě pendolino jedoucí z Prahy do Ostravy. Policie muže ve vlaku zajistila, ten se však ještě předtím bodl nožem do hrudníku. Vlak kvůli mimořádné události zůstal...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky sebevrah, most, řeka, skok, policie, lékař, alkohol, záchytka, Zábřeh, Moravská Sázava, okres Šumperk, Československá armáda, tísňové volání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Zábřehu chtěl sebevrah skočit z mostu do řeky. Policisté mu to rozmluvili  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.