Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Nechceme parkoviště místo louky, bojí se lidé z přerovského sídliště. Nic není rozhodnuto, ubezpečuje radnice

Obyvatelé sídliště poblíž přerovského rybníka se obávají, že radnice chystá proměnit zdejší louku u dětského hřiště v parkoviště. Mají strach, že zmizí tráva, stromy a stín a zdejší děti si už nebudou mít kde hrát. Radnice ubezpečuje, že o ničem ještě nerozhodla, v ruce má teprve studii a úpravu celé lokality hodlá s lidmi probrat.

Jeden z obyvatel sídliště poblíž přerovského rybníka poslal letos na začátku roku na radnici otevřený dopis. Nelíbilo se mu, že by v ulici Malá Trávnická mělo vzniknout parkoviště. Podle improvizovaného průzkumu, který si mezi místními udělal, pro parkoviště bylo 20 lidí, 29 bylo proti a 14 lidem to bylo jedno. Navrhl primátorovi Přerova Petru Meřínskému (ANO), aby veškeré přípravné kroky zastavil a stavbu parkoviště nejprve probral s obyvateli ve veřejné debatě.

Naděžda Ulicová
Já jsem u rybníka bydlela a je mi z toho smutno. Bylo to jedno z nejhezčích míst v Přerově. 

Ke kritice celého plánu se dodneška připojily desítky dalších lidí. 

"Louka u dětského hřiště se promění v asfalt pro pohodlné parkování aut. Takže z jedné strany bude zalitá asfaltem a v létě rozpálená. U dětského hřiště budou auta a děti si nebudou mít ani kde kopnout do míče, aby nespadl do vody, neponičil auta nebo aby je auto při nějaké hře nesrazilo," stěžovala si na sociálních sítích například Přerovanka Martina Stejskalová.

Obyvatelé mají strach rovněž z toho, že parkovišti padnou za oběť stromy. "Vykáceny stromy, betonová zeď a žádná možnost schovat se před sluncem. Co bude z příjemné procházky pod korunami stromů doprovázené zpěvem ptáků," uvedla.

Pracovní skupina bude řešit parkování v Přerově. Ve městě chybí tisíce míst

Přes tři tisíce nelegálních stání pro automobily eviduje analýza dopravní situace v Přerově. Cesty, jak vyřešit problémy s parkováním bude hledat nová pracovní skupina. Zabývat se bude variantami plateb za parkování i výstavbou nových kapacit pro...

Obyvatelé se budou moci k projektu vyjádřit

Přerovská radnice ubezpečuje, že o stavbě parkoviště, natož o kácení stromů zatím zdaleka není rozhodnuto. "Už na otevřený dopis primátor reagoval sdělením, že jde pouze o studii. Zároveň informoval, že o dané problematice se ještě vedou odborné debaty, tedy nic není rozhodnuto," potvrdila mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Odbor koncepce a rozvoje na magistrátu v současné době řeší ve spolupráci s městskou architektkou studii uspořádání celého prostoru. "O výsledku budou občané informováni a samozřejmě se k návrhu budou moci vyjádřit," ubezpečila mluvčí. 

Kdy bude studie hotová, zatím přerovská radnice nedokáže odhadnout. Jelikož jde teprve o první fázi celého projektu, není známá ani výše investice a časový harmonogram stavby.

Dálnici D1 u Přerova bude stavět firma Strabag napojená na ruského oligarchu

Poslední veledůležitou část chybějící dálnice D1 u Přerova bude stavět firma Strabag spojená s ruským oligarchou Olegem Děripaskou, na kterého USA a Velká Británie kvůli napojení na Putina a válce na Ukrajině uvalily sankce. Ředitelství silnic a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Martina Stejskalová

Štítky louka, parkoviště, protesty, obavy, zeleň, kácení, dětské hřiště, sídliště, rybník, Přerov, radnice, strom, ANO 2011, Lenka Chalupová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechceme parkoviště místo louky, bojí se lidé z přerovského sídliště. Nic není rozhodnuto, ubezpečuje radnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.