Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Rekordní počet hlasů pro sestru z olomoucké fakultní nemocnice. Dagmar Hetclová uspěla v prestižní soutěži

Nejvíce příznivců v historii prestižní soutěže Sestra roku měla v hlasování veřejnosti vrchní sestra I. interní kliniky - kardiologické Fakultní nemocnice Olomouc Dagmar Hetclová. Stala se tak držitelkou titulu Sestra mého srdce a uspěla také v jedné z kategorií hodnocených odbornou porotou, kde jí připadlo druhé místo.

Vítězství Dagmar Hetclové v anketě Sestra mého srdce mezi osmi kandidátkami a kandidáty bylo podle suverénní. Svůj hlas jí poslalo nejvíce lidí v celé historii tohoto klání. O pořadí v kategorii Sestra v managementu a vzdělávání rozhodovala odborná porota. Sestrou roku se v této sekci stal Tomáš Komínek, vrchní sestra Kliniky transplantační chirurgie IKEM. Dagmar Hetclová byla druhá.

„Zvlášť ta velká podpora veřejnosti je pro mě až neuvěřitelná. Všem srdečně děkuji za jejich hlasy. Znovu ale opakuji, že svou nominaci a nyní také cenu vnímám nikoliv jako individuální úspěch, ale spíše jako ocenění naší práce, celého oboru, pracoviště a všech kolegyň a kolegů. Je to pro mě potvrzení toho, že se u nás snažíme dělat vždy i něco navíc nad rámec našich běžných pracovních povinností,“ zdůrazňuje Dagmar Hetclová.

S kardiologickou klinikou je oblíbená zdravotnice spojena celý svůj profesní život, tedy již více než dvacet let. Začínala jako sestra na standardním oddělení, převážnou část své dosavadní pracovní kariéry však strávila ve funkci staniční sestry oddělení JIP. V srpnu 2021 se stala vrchní sestrou celé této velké a významné kliniky pečující o kardiologické pacienty.

Stavba uzavře jeden ze vstupů na urgentní příjem Fakultní nemocnice Olomouc

Pouze přes hlavní vchod do modrého monobloku označeného písmenem A bude od pondělí pacientům k dispozici oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc. U vstupu od budovy B známé jako Franz Josef se rozběhne další etapa stavebních prací,...

Na vyhlášení výsledků doprovázel sestru z kardiologické kliniky přednosta pracoviště, profesor Miloš Táborský, který ji do soutěže přihlásil. „Jsem velmi rád, že paní magistra Hetclová vyhrála právě soutěž Sestra mého srdce. Toto ocenění totiž zcela naplňuje obsah a poslání veškeré její činnosti. Je nejen nesmírně zdatnou odbornicí v sesterské, manažerské a vzdělávací profesi, ale právě její lidská dimenze je tím, pro co si jí všichni v našem týmu velmi ceníme. Je to velká čest pro celou Fakultní nemocnici Olomouc a my všichni jí přejeme vše dobré do jejího dalšího profesního i osobního života,“ ocenil Miloš Táborský.

S poděkováním a gratulacemi přispěchali také zástupci vedení Fakultní nemocnice Olomouc, ředitel nemocnice Roman Havlík a náměstkyně nelékařských oborů Andrea Drobiličová. „Úspěch Dáši Hetclové mě srdečně těší. Titul Sestra mého srdce je prostě ve správných rukou. Myslím si, že trochu lesku dopadá i na naši nemocnici. Sester, které svou práci dělají se srdcem na dlani, u nás máme hodně. A byli bychom určitě rádi, kdyby se o tom další potenciální kolegyně a kolegové sami přesvědčili. Volné pozice máme,“ dodává s úsměvem náměstkyně Drobiličová.

Stavební ruch neustane. Fakultní nemocnice Olomouc chystá obrovské investice

Tři rozsáhlé budovy plánuje vybudovat olomoucká fakultní nemocnice podle generelu, který tvoří koncept strategického rozvoje šestého největšího zdravotnického zařízení v České republice. Prioritou je nyní podle zástupců nemocnice demolice a...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Zdraví, Fakultní nemocnice Olomouc, anketa, Sestra roku, Olomouc, soutěž, klinika, Miloš Táborský, Institut klinické a experimentální medicíny, Roman Havlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekordní počet hlasů pro sestru z olomoucké fakultní nemocnice. Dagmar Hetclová uspěla v prestižní soutěži  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.