Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Pohřeb obětí trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané bude v pátek. V úzkém rodinném kruhu

Pohřeb obětí trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané proběhne tento pátek v úzkém rodinném kruhu v obřadní síni v Prostějově. Devětadvacetiletý agresor minulý pátek zběsilým způsobem ubodal svého bratra, sestru a otce. Mladší sestře, která jediná přežila, nyní vyjadřují soustrast tisíce lidí.

Při rodinné tragédii, která nemá na Prostějovsku obdobu, zavraždil syn svého sedmapadesátiletého otce, třiadvacetiletého bratra a jednadvacetiletou sestru. "S našimi drahými zesnulými se naposledy rozloučíme v pátek v úzkém rodinném kruhu ve smuteční obřadní síni v Prostějově," uvedla ve smutečním oznámení truchlící rodina. 

Zejména na sociálních sítích mladší sestře, která jediná přežila, vyjadřují soustrast tisíce lidí. Pro pachatele požadují nejpřísnější trest a tragédii stále nemohou uvěřit. "Jirku jsem znal, hodnějšího člověka jsem nepoznal, je to tragédie, upřímnou soustrast," svěřil se například Lubomír Holinka.

Trojnásobná vražda z Kostelce na Hané otřásla celou Českou republikou. Mladý muž svého bratra, sestru i otce zabíjel s neslýchanou chladnokrevností a zároveň brutalitou. "Za svou praxi si nevybavuji, kdy bych viděl takto zohavené mrtvoly," řekl vedoucí krajské kriminálky Jan Lisický.

Devětadvacetiletý muž podle kriminalistů nejednal v afektu, ale měl důkladný plán. Ráno ubodal svého bratra, a poté i sestru, když vrátila z procházky se psem. Tělo ukryl za kuchyňskou linkou a s kýblem a hadrem uklidil obrovské množství krve. 

Mladík ušetřil pouze nejmladší sestru

Když přišla domů sedmnáctiletá sestra, zamknul ji na toaletě a sebral jí mobil. Na otce poté zaútočil ve dveřích a pronásledoval ho až na ulici. Policie muže zatkla přímo v domě.

Mladík skončil ve vazbě a hrozí mu výjimečný trest. Součástí vyšetřování bude i znalecké psychiatrické a psychologické zkoumání. "V jeho podání to zní tak, že byl členy rodiny týrán, že mu bylo ubližováno. Není schopný říct, čím konkrétně mu ubližovali. Říká, že to bylo sto a jedna maličkostí," přiblížil vrahovy motivy Lisický.

"Nejmladší sestru prý ušetřil proto, že byla podle jeho slov nejméně vinna," dodal kriminalista.

Horor v Kostelci na Hané: Muž ubodal bratra, sestru i otce bojovými noži

I pro otrlé kriminalisty byla scéna, která se před nimi v pátek rozprostřela po vstupu do domu v Kostelci na Hané, těžko uvěřitelným šokem. Devětadvacetiletý agresor chtěl potrestat svou rodinu za údajná příkoří, ze kterých je vinil. Připravil si...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR, FB Libi Stree

Štítky trojnásobná vražda, pohřeb, oběti, brutalita, nůž, násilí, Kostelec na Hané, vražda, Prostějov, okres Prostějov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřeb obětí trojnásobné vraždy z Kostelce na Hané bude v pátek. V úzkém rodinném kruhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.