Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

McDonald’s chystá další restauraci v Olomouckém kraji. U sjezdu z D1 u Mořic na Prostějovsku

Poblíž sjezdu z D1 u Mořic na Prostějovsku vznikne nová pobočka amerického řetězce McDonald’s. Obec podepsala smlouvy týkající se pozemků, restaurace by se mohla otevřít již na konci příštího roku. V Olomouckém kraji by šlo o pátou provozovnu, další jsou v Olomouci a u dálnice u Litovle.

Starosta Mořic Tomáš Pavelka potvrdil, že fast food vznikne u výjezdu z dálnice D1 jižně od obce směrem do Morkovic-Slížan. "Část pozemku vlastní obec, další díl pak soukromý vlastník. Všechny tři strany už podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí. Nyní vedení obce čeká jednání o korekci územního plánu," uvedl starosta v tiskové zprávě.

Podle něho nová pobočka přinese obyvatelům Mořic a blízkého okolí pracovní místa. "Na vrcholu sezóny to může být až sto pracovních pozic, což naší lokalitě jistě pomůže," dodal Pavelka.

První hosty by restaurace mohla přivítat již na konci příštího roku. Řetězec s rychlým občerstvením se v Olomouckém kraji rozrůstá. Loni vybudoval novou pobočku například u Litovle rovněž u sjezdu z dálnice D35. Další tři pobočky má McDonald’s v Olomouci.

Na zábradlí kostela v Mořicích se po dvaceti letech vrátili chybějící andílci

Na ozdobné zábradlí kostela svatého Martina v Mořicích na Prostějovsku se po bezmála dvou desítkách let vrátily dvě sochy andílků, o které církevní památku připravili zloději. Jedna socha se při krádeži rozbila a druhou zloději odvezli....

Řetězec stavbu nové pobočky zatím nekomentoval. Na dotazy nereagoval.

Začátkem letošního dubna fast food otevřel svou již 110. českou pobočku. Restaurace s rychlým občerstvením vyrostla ve Středočeském kraji nedaleko obce Velká Dobrá, která leží jihozápadně od Kladna.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Obec Mořice

Štítky McDonald's, pobočka, sjezd, dálnice, D1, Mořice, Olomoucký kraj, restaurace, Dálnice D1, okres Prostějov, rychlé občerstvení, Olomouc, Litovel, Tomáš Pavelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

McDonald’s chystá další restauraci v Olomouckém kraji. U sjezdu z D1 u Mořic na Prostějovsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.