Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dobrovolní hasiči z Vrahovic dostanou novou cisternu. Přijde na víc než osm milionů

Dobrovolní hasiči z největší prostějovské čtvrti Vrahovice se mohou těšit na novou cisternovou automobilovou stříkačku s kompletním vybavením. Přijde na osm a půl milionu korun, část budou dotace z ministerstva vnitra a kraje. Pokud vše půjde dobře, cisterna by mohla začít sloužit ještě letos.

Radní města Prostějova na své poslední schůzi odsouhlasili zadání nadlimitní veřejné zakázky na pořízení cisterny do Vrahovic.

"Vážíme si práce dobrovolných hasičů, a proto chceme pomoci. Předmětem veřejné zakázky je pořízení cisternové automobilové stříkačky CAS 20 vybavené požárním čerpadlem. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je přes 7 milionů korun bez DPH," uvedl v tiskové zprávě primátor Prostějova František Jura (ANO).

FOTOGALERIE: Hasiči obsadili olomoucké přednádraží. V nejtvrdší soutěži padl rekord trati

V rekordním čase 4:52 si poradil se čtyřmi disciplínami olomoucké soutěže o nejtvrdšího hasiče Pavel Kouřík z Plzeňského kraje, který má zkušenosti i ze světové konkurence závodu TFA. V nabité konkurenci uspěli také hasiči z Olomouckého kraje....

Město nabídky vyhodnotí podle nejnižší ceny, investici pokryje také dotace ministerstva vnitra a Olomouckého kraje. V rozpočtu města je na nákup cisterny 6 milionů korun, z ministerstva vnitra bude dotace ve výši 2,5 milionu korun a z Olomouckého kraje 300 tisíc korun.

Z dotací kraje město Prostějov kromě toho zaplatí opravy a nakoupí nové vybavení pro dobrovolné hasiče v Čechovicích, Domamyslicích, Krasicích, Vrahovicích a Žešově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky dobrovolní hasiči, cisterna, nákup, dotace, ministerstvo vnitra, Olomoucký kraj, Prostějov, Vrahovice, CASA, František Jura, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolní hasiči z Vrahovic dostanou novou cisternu. Přijde na víc než osm milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.