Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Pes ve skruži, rorýs zamotaný do silonu. Hasiči tento týden zachraňovali zvířata

Záchrana bobra, kačen s káčaty, zraněné ovce, rorýse zamotaného do silonu nebo psa ze skruže. Tento týden vyráželi hasiči v Olomouckém kraji k několika mimořádným situacím v podobě záchran zvířat.

Na první záchranu vyráželi ve čtvrtek profesionální hasiči v Šumperku. Hasiči nalezli bezvládného rorýse zamotaného do silonového lanka na fasádě pod plechovým krytem. S využitím výškové techniky se hasičům podařilo zvíře vyprostit a následně vypustit do volné přírody.

K retenční nádrži léčebny v Hranicích vyráželi tamní profesionální hasiči k záchraně nejen bobra, ale i kachny s káčaty. Bobr byl vzápětí vypuštěn do volné přírody. „Doslovně lze říct, že jej hasiči doprovodili k řece Bečvě a bobr poté odplaval,“ sdělil mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Výbuch baterie v elektru: hasičům pomohla blesková reakce pracovníků obchodu

Dvě jednotky hasičů vyrazily v sobotu dopoledne do Němčic na Hané zajistit kontrolu po explozi a následném požáru elektrobaterie v prodejně elektra. Pracovníkům se podařilo požár částečně uhasit a nedošlo tak k jeho rozšíření. Pohotovou reakcí...

V pátečních odpoledních hodinách zachránili hasiči v Petrově nad Desnou zraněnou ovci z potoka pod viaduktem. Po záchraně zraněné zvíře odvezli na místními obyvateli poskytnutém vozíku zpět k majitelům. „Z důvodu zranění byl také přivolán veterinář,“ objasnil mluvčí.

K záchraně dvou psů vyjeli znovu profesionální hasiči ze Šumperka. V Postřelmůvku vyprostili ze dva metry hluboké skruže psa. „Druhý ze psů zmizel v potrubí s vyústěním zhruba dalších 200 metrů,“ popsal Hošák. Hasiči chvíli na psa vyčkávali, ten se ale neobjevil. Je tedy možné, že se jednotka k místu ještě vrátí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky hasiči, Olomoucký kraj, zvířata, záchrana, pes, hasič, Šumperk, příroda, Bečva, Petrov nad Desnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes ve skruži, rorýs zamotaný do silonu. Hasiči tento týden zachraňovali zvířata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.