Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

V okolí přerovského nádraží roste napětí. Policie zde musela kvůli rvačkám zvýšit dozor

Od včerejšího večera je přerovská policie v pohotovosti kvůli rvačkám v okolí vlakového nádraží. Série potyček mezi dvěma muži dnes vyvrcholila zraněním jednoho z nich a zadržením druhého. V neblaze proslulé lokalitě nyní policie zvýšila dozor. Případ vyšetřuje pro trestný čin výtržnictví.

"Od včerejšího večera monitorujeme situaci v ulici Husova v Přerově, kde došlo ke srocení více osob a hlučnému konfliktu mezi osobami žijící ve vyloučených lokalitách," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Konflikt se policejní hlídce a asistentovi prevence kriminality včera večer podařilo uklidnit, přibližně po dvou hodinách se však situace opět vyhrotila. "Po slovní výměně názorů dal dvaatřicetiletý muž dvě facky šestnáctiletému mladistvému. S ohledem na to jsme v nočních hodinách v dané lokalitě v rámci hlídkové činnosti zvýšili dohled a noc proběhla bez narušení veřejného pořádku," popsala mluvčí.

Napadení policie vyhodnotila jako přestupek a případ předá příslušnému správnímu orgánu.

Přerov rozšířil bezdoplatkovou zónu do centra města. Nájemníci zde nedostanou podporu na bydlení

Přerovská radnice rozšířila bezdoplatkovou zónu, ve které nebudou noví nájemníci dostávat od úřadu práce příspěvek na bydlení. Od roku 2018 je v okolí nádraží v bezdoplatkové zóně již šest ulic s několika sociálními ubytovnami a desítkami bytů....

Dnes dopoledne však hádky mezi oběma muži pokračovaly. "Situace se obrátila a tentokrát zaútočil mladistvý a zranil staršího muže na hlavě. Napadený skončil v nemocnici na ošetření," uvedla mluvčí policie.

Vyhrocenou situaci se i tentokrát strážcům zákona podařilo dostat pod kontrolu. Mladistvého útočníka a další osobu policisté zajistili a převezli na služebnu k výslechům. Případ vyšetřují jako trestný čin výtržnictví.

"Vzhledem k předchozím událostem a k možnosti vzniku dalšího konfliktu dál situaci v dané lokalitě posíleným výkonem monitorujeme a přijali jsme potřebná opatření k zajištění veřejného pořádku, aby zde nedocházelo k dalším incidentům," ubezpečila mluvčí přerovské policie Zajícová.

V oblasti vymezené šesti ulicemi Dluhonskou, Husovou, Kojetínskou, Škodovou, Tovačovskou a Tovární fungovaly sociální ubytovny a Přerov zde v minulosti vyhlásil bezdoplatkovou zónu. Problémy s nepřizpůsobivými obyvateli, zejména Romy, se táhnou již řadu let.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky rvačky, výtržnost, Romové, napětí, vyloučená lokalita, nádraží, policie, dozor, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alena Němcová

Všude ,kde se objeví tito asociálové vyvolávají konflikty Od Děčína po Aš ,Od Budějic po Ostravu ! Ne nejsou mírumilovní ani nekonfliktní !

Středa, 1. června 2022, 17:24Odpovědět

V okolí přerovského nádraží roste napětí. Policie zde musela kvůli rvačkám zvýšit dozor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.