Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Prostějov opět počítá s pastelkovným na školní pomůcky. Prvňáků je letos téměř pět set

Prvňáčkům, kteří po prázdninách nastoupí poprvé do školy, město Prostějov opět poskytne takzvané pastelkovné. Příspěvek ve výši tisíc korun na jednoho žáka dostanou základní školy. Peníze využijí na nákup školních pomůcek, a uleví tak rodičům.

Prostějov dá svým prvňáčkům opět školkovné. Tisíc korun na jednoho      

Město Prostějov opět přispěje prvňáčkům na školní pomůcky částkou tisíc korun na jednoho žáka. Peníze uleví rodičům, jde o příspěvek na pořízení školních pomůcek. Takzvané školkovné radnice vyplácí již několik let, letos jde o téměř půl milionu...

Příspěvek základním školám ve výši jednoho tisíce korun na jednoho žáka schválili radní Prostějova na své poslední schůzi. Takzvané pastelkovné měli prostějovští prvňáčci také v minulých letech. 

"Tento příspěvek, který je letos ve výši 486 tisíc korun, v minulosti pozitivně hodnotili jak zástupci škol, tak i zákonní zástupci dětí. Proto k němu opět přistupujeme. Finanční prostředky budou převedeny na konkrétní školy podle počtu zapsaných dětí. Příspěvek ve výši jednoho tisíce korun na žáka bude stejně jako v minulých letech využit na vybavení pomůckami. Jejich konkrétní skladba je na rozhodnutí školy," vysvětlil náměstek primátora Prostějova pro školství Jan Krchňavý (Pévéčko).

Vedení jednotlivých škol bude rodiče o tomto kroku informovat, aby zbytečně nekupovali pomůcky, které jim zajistí škola. 

Pro nadcházející školní rok se na prostějovské základní školy podle tiskové zprávy zapsalo 486 prvňáků. Nejvíce jich je na Dr. Horáka, a to přes stovku, nejméně na Kollárově škole, kde v září usedne do lavic 24 prvňáčků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pastelkovné, školní pomůcky, dotace, pomoc, radnice, rodiče, Prostějov, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov opět počítá s pastelkovným na školní pomůcky. Prvňáků je letos téměř pět set  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.