Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Pálenky z prostějovské Distillery Kleiner získaly košer certifikáty. Třešňová, švestková a špendlíková

Třešňová, švestková a netradiční špendlíková pálenka z prostějovské Distillery Kleiner získaly košer certifikát. Všechny tyto pálenky jsou během sklizně, zakládání kvasu a stáčení pod kontrolou rabína. V České republice uděluje košer certifikaci pouze rabinát Židovské obce v Praze.

Pojmem košer se v gastronomii označují potraviny a nápoje, které splňují soubor přísných židovských předpisů, týkají se především zpracování a konzumace masa a mléka. Tyto potraviny nesmějí být připravovány ve stejné části kuchyně ani být součástí jednoho pokrmu. U výroby lihovin je důležitý především dozor rabína. Lihovina se například při výrobě nesmí dostat do styku s mlékem, aby bylo možné zapíjet pokrmy z masa. 

"Distillery Kleiner se zaměřuje na export do zahraničí. Certifikát je důležitý při oslovování nových zákazníků po celém světě. Na nedávném veletrhu v Düsserdorfu měl u některých potenciálních odběratelů vliv při rozhodování o uzavření spolupráce právě košer certifikát," potvrdil v tiskové zprávě manažer Distillery Kleiner v Palírně U Zeleného stromu Boris Rajdl.

Palírna U Zeleného stromu loni zvýšila zisk. Dozrává zde i rum z Panamy

Palírna U Zeleného stromu loni zvýšila tržby o tři procenta na 672 milionů korun a vykázala čistý zisk 1,8 milionu korun, který čtyřnásobně vzrostl. Hlavním motorem růstu byl vyšší prodej třtinového rumu Heffron. Ten likérka dováží z Panamy a v...

Ovoce na všechny tři certifikované pálenky sklízí ručně zaměstnanci společnosti. Největší chloubou je špendlíková Wild Pin, kterou tvoří směs plodů špendlíků, mirabelek a klementinek. Značka Distillery Kleiner se palírenství věnuje od roku 2002, založili ji Jan a Růžena Kleinerovi v Žešově na Prostějovsku. V roce 2017 se stala součástí prostějovské Palírny U Zeleného stromu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Distillery Kleiner

Štítky pálenka, košer, certifikát, ovoce, rabín, Distillery Kleiner, Palírna U Zeleného stromu, Prostějov, Česko, Praha, Palírna U Zeleného stromu a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pálenky z prostějovské Distillery Kleiner získaly košer certifikáty. Třešňová, švestková a špendlíková  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.