Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Přerovský bazén trápí incidenty nepřizpůsobivých. Zakázku odmítly čtyři bezpečnostní agentury

Křik, vulgarita, koupání v oblečení i nebezpečné skoky v blízkosti dalších návštěvníků bazénu. Chování nepřizpůsobivých skupin osob řeší vedení přerovského městského koupaliště. Hned v úvodu letní sezony došlo k několika incidentům, které lidem znechutily relax u vody. Městská společnost se rozhodla pro opatření, která mají problémy minimalizovat. Část restrikcí se ihned stala terčem kritiky.

Se zážitky z nepříjemného víkendového koupání se podělili návštěvníci a návštěvnice přerovského plaveckého areálu na sociálních sítích. „Jsem z toho znechucená. Jen jsem čekala, kdy na mě někdo skočí. Jak již bylo zmíněno, koupání v hadrech nikomu nevadilo. Dokonce mi kolem hlavy proletěla bota. Dělají tam neskutečný bordel, během mého hodinového plavání plavčík ani jednou nevylezl. Opravdu katastrofa a velká ostuda bazénu,“ komentovala například paní Kateřina. Podobných hlasů se ozvala po jednom z prvních horkých víkendů celá řada, někteří lidé podle svých slov zvolí pro odpočinek a ochlazení raději jinou lokalitu.

V okolí přerovského nádraží roste napětí. Policie zde musela kvůli rvačkám zvýšit dozor

Od včerejšího večera je přerovská policie v pohotovosti kvůli rvačkám v okolí vlakového nádraží. Série potyček mezi dvěma muži dnes vyvrcholila zraněním jednoho z nich a zadržením druhého. V neblaze proslulé lokalitě nyní policie zvýšila dozor....

Na situaci se rozhodlo reagovat vedení městské společnosti Sportoviště Přerov. V plaveckém areálu by při kontrole dodržování pravidel měli výrazněji asistovat strážníci. „Po jednáních s panem ředitelem městské policie budou všichni plavčíci, pokladní i uklízečky povinni při porušování provozního řádu okamžitě volat městskou policii, která přijede sjednat pořádek. Problémového návštěvníka může městská policie vykázat a vyvést jej před vstupy plaveckého areálu,“ uvedl v prohlášení Jaroslav Hýzl, jednatel společnosti Sportoviště Přerov.

Podle poznatků pracovníků koupaliště se problémové osoby kumulují v relaxační části plaveckého areálu. „Slušný návštěvník pak tuto zónu nemůže využívat. Nově bude tato zóna v provozu denně pouze v době od 9 do 14 hodin. Mimo tuto dobu budou v provozu pouze atrakce venkovního plaveckého areálu,“ upozornil Hýzl, který je si vědom i negativních reakcí na tento krok. Veřejnost je s odpoledním uzavřením vířivek a wellness části koupaliště nespokojená.

Stavba šternberského aquacentra míří do finiše. Mění se i okolní ulice

Víceúčelový bazén, sauna, parní lázeň a další wellness prvky. Jen několik měsíců zbývá do dokončení nového aquacentra ve Šternberku. Stavba probíhá i v okolních ulicích, které nabídnou vyšší kapacitu pro průjezd i parkování. Městu měla při...

S dodržováním pořádku by mělo pomoci také rozšíření kamerového systému a propojení nejen se systémem městské policie, ale také s webovými stránkami sportoviště, aby měli zájemci o návštěvu přehled o aktuálním dění na koupališti.

Poměrně složitou komplikaci řeší vedení přerovských sportovišť při dojednávání profesionálního bezpečnostního dohledu. „Ze čtyř oslovených bezpečnostních agentur se nám nepovedlo přesvědčit ani jednu, která by nám s řešením problémů plaveckého areálu pomohla. Jednotně nám bylo doporučeno, abychom se zkusili dohodnout s některou agenturou, která nemá sídlo v Přerově i z důvodu ochrany jejich zaměstnanců. Budeme i nadále jednat s bezpečnostními agenturami o možnosti jejich zapojení do ostrahy plaveckého areálu a věříme, že se nám podaří, co nejdříve, splnit i tento bod,“ doufá Jaroslav Hýzl.

Ten nyní věří v postupné zlepšení situace, která se v různé míře opakuje již několik let. „Nepředpokládali jsme, že první otevřený víkend navštíví plavecký areál tolik nepřizpůsobivých a problémových návštěvníků, kteří nedodržovali provozní řád a nerespektovali ani případné napomenutí naším plavčíkem. Jako jednatele společnosti mne velice mrzí situace, kdy veškerá naše snaha o bezproblémový provoz tímto víkendem vzala za své. Věřím, že se nám podaří situaci uklidnit a plavecký areál bude pro Vás opět místem, kde budete rádi trávit horké letní dny,“ vzkázal v prohlášení jednatel společnosti Sportoviště Přerov Hýzl.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Sportoviště Přerov

Štítky koupání, koupaliště, bazén, bazén Přerov, nepřizpůsobiví, konflikt, městská policie, bezpečnost, bezpečnostní agentura, Sportoviště Přerov, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivan Smith

zavádí se zde západní móresy - i tam si přistěhovalci z muslimských zemí dělají co chtějí-snad máte volby nebo ne? a víte kdo co chce!

Sobota, 25. června 2022, 23:12Odpovědět

Hejna Petr

Soukromý objekt, udělat průkazky a hotovo ,ochranka to může zastavit už při vstupu. Děláš bordel ? Přijdeš o průkazku a už si neškrtneš.

Sobota, 25. června 2022, 09:30Odpovědět

Zdeněk Kašpar

Na co máme Policii?Pomáhat a chránit je heslo jen pro někoho.Jak vidíme,tak pro slušné lidi asi né.Když nepomohou oni,tak pomůže 230v a máte klid s nimi navždy!

Sobota, 25. června 2022, 07:02Odpovědět

Vilo Cibík

Pripomína mi to situáciu z jedného mestečka na Považí. "Neprispôsobiví" ( aj keď lepší by bol asi názov "všetkému ekonomicky výhodnému sa prispôsobiví..") vošli do predajne obuvy a brali si topánky......Vedúca volala manželovy, ktorý bol policajt...Odpoveď??? "Zavolaj o hodinu, to už nebudem v službe... nepotrebujem opletačky a obvinenia z rasizmu...." Tak , čo potom chceme????

Pátek, 24. června 2022, 21:34Odpovědět

Roman Fojtík

A jak si ty retardovany kriple prisel na to, ze maji penezenku plnou z davek?

Pátek, 24. června 2022, 21:29Odpovědět

Jaroslav Hasalik

Přesně stejná situace u nás ve Vsetíně minulou sobotu. Koupaliště otevřené první den a městská policie několikrát musela řešit přestupky našich Rómů. Bordel, kravál, celý areál byl jejich. Chceš si sednout v klidu u bufetu a vypít pivo či kafe? Nemožné, protože si obsadí všechny místa a nehnou se odtud. Všichni plné peněženky, takže majitel bufetu je pochopitelně spokojený. Jak je možné, si z dávek můžou koupit všechno? Všichni jezdí v autech, na kolech, elektrokoloběžkách.. Něco je v tomto státě špatně ????

Pátek, 24. června 2022, 20:09Odpovědět

Kamil Hroudny

Vyvezl bych je na ostrov, tam ať si loví, rozdělávají ohně , tancují, prostě ať si tam žijí svým životem. Spokojenost by byla určitě na všech stranách. Napadá mne třeba Aklcatraz, ale ten by asi neměl kapacitu..

Pátek, 24. června 2022, 17:09Odpovědět

Zdeněk Bistrý

Na Seznamu jsem četl, že když menšina začne ovládat většinu je to zlé. V Ostravě jim také dávají slevu na vše. A oni. Dávají nám to sežrat.

Pátek, 24. června 2022, 17:05Odpovědět

Petr Ševčík

Pro pana Zunu. Tím bych si neby tak jistý. Nemám to sice úředně ověřené, ale dostal jsem informaci, že tihle dostávají od města volné vstupenky. Ale musíte s nimi cítit. Třeba doma nemají tekoucí vodu. Železné trubky prodali do sběru a možná měli štěstí a teplá voda byla v mědi.

Pátek, 24. června 2022, 16:13Odpovědět

Miroslav Zuna

Žel je smutné,že jen zdražení vstupného problém s připálenými uzenáči vyřeší.

Pátek, 24. června 2022, 15:39Odpovědět

Petr Ševčík

Pro pana Kročila. Samozřejmě, že by to šlo, ale EU rozkázala, že musíme podporovat jejich integraci a žádná vláda neměla odvahu se tomuto stupidnímu rozkazu postavit. Snad když vyhraje SPD.

Pátek, 24. června 2022, 15:29Odpovědět

Pavel Záruba

Nepřizpůsobiví jsou novodobá šlechta - nemusí pracovat, penize dostávají bez práce a můžou všechno.

Pátek, 24. června 2022, 13:21Odpovědět

Pavel Branka

Jak jsme si je vychovali, takové je máme. Mě se líbilo to komunistické heslo: kdo nepracuje, ať nejí. Kdo nemakal, šel sedět a tam už ho k práci přinutili. Tyhle tzv.demokratické vlády nezvládají vůbec nic. Stát je chudej, zaostalej, zadluženej, ale prachy pro tyhle líný lemply, ty má furt. A ve finále je jim ještě vyplácen důchod, stejně jako těm, co celý život pracují. A to samé s lékařskou péčí, neplatí a jsou léčeni jako ti, co platí. To není demokracie, to je diktatura grázlů vůči poctivým. Od Hradu dolů....

Pátek, 24. června 2022, 13:20Odpovědět

Milos von Vogel

Možná trochu mimo, ale mám jednoho známého. Tomu když někdo řekne že je Rom, tak se silně ohradí že maká a soc. dávky nepotřebuje (což je fakt) a aby jej jako Cikána neuráželi. Je rasistou vůči Romům jako Cikán, nebo se chce vymezit od těch co nežijí řádným životem? Svůj život si zařídil sám i když jako mladý klopýtnul také. Jak říkal díky partě. V jeho věku jsou již tací co tráví důchod, ale on má se svým společníkem z většinové společnosti tolik zakázek že si nechává volnou jen neděli na relax. Že není práce jsem od něho nikdy neslyšel na rozdíl od těch druhých co se poflakují po ulicích a o vzdělání, či vyučení nestojí jako onen mladík, který mi řekl že školu nepotřebuje když si vše najde v "Internétu na telefónu". Jen tu práci jaksi ne. Prý je "diškriminace".

Pátek, 24. června 2022, 13:10Odpovědět

Václav Hasmanda

Tak co jiného by se taky dalo čekat od cigánů že? ????

Pátek, 24. června 2022, 12:44Odpovědět

Martin Krocil

Jeden přestupek - domluva, opakovaný problém = odebrání sociálních dávek. A bude klid. Kdepák nepřizpůsobiví, naopak, tohle plémě se přizpůsobí každé změně, každému režimu, jen práci a zodpovědnosti ne.

Pátek, 24. června 2022, 12:37Odpovědět

Janie Takaja

Nepřizpůsobiví jsou ti, kteří ví, že můžou vlastně všechno, nehrozí jim za to žádný postih, a když, tak je nevymahatelný, ví, že je demokracie, a že mají svá práva, povinnosti, to je sprosté slovo, ti přizpůsobiví, pak vynakládají síly a prostředky, aby místa okupovaná a tyranizovaná těmito lidičkami byla trošku snesitelná i pro přizpůsobivé, avšak nikterak se to nedotklo těch nepřizpůsobivých, prže slepičí, kdyby se jich to dotklo, tak podají nějaký to oznámeníčko na Policii, a to už by zase vymahatelné bylo, a to prýže slepičí je u nás ta sluníííšková demokracie :-)

Pátek, 24. června 2022, 11:57Odpovědět

Petr Ševčík

A jaký bude výsledek, když toho cikána MP vyvede. Za chvíli se tam vrátí. Nebo to snad nejsou cikáni, kdo tam obtěžuje a dělá svinčík? Kdybych na to měl fyzicky a napomenul je, tak to bude rasismus.

Pátek, 24. června 2022, 11:46Odpovědět

Karel Hart

Není uvedeno kdo jsou ti nepřizpůsobilí. To se nesmí? Jsou asi hájení.

Pátek, 24. června 2022, 10:16Odpovědět

Přerovský bazén trápí incidenty nepřizpůsobivých. Zakázku odmítly čtyři bezpečnostní agentury  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.