Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Tržnici zkrášlí posezení s květinami. Opuštěná budova je k mání za 60 milionů

Přelom června a července pro olomouckou tržnici v centru města znamenal další krok ve zkrášlení dlouhá léta zanedbávané oblasti. Výstaviště Flora, které má od letošního roku oblast ve správě, pokročilo ve vytvoření takzvaného Green pointu. Zeleň se rozšířila i na další místa areálu, ve kterém městská společnost pořádá tematické selské trhy.

Na místě dřívějších dřevěných stánků před historickou budovou tržnice už vytvořili pracovníci Výstaviště Flora odpočinkový koutek. „Jeho součástí budou velké záhony s letničkami a lavičky. Půjde o velice příjemné posezení. Lidé budou moci na tržnici využívat i opravené toalety, postaráme se také o velké truhlíky s květinami, jež oddělí parkoviště od prodejní plochy,“ uvedla před nedávnem Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Olomoucká křižovatka u Drápala se na čtvrt roku zavře. Opravou projdou koleje, silnice i chodníky

Deset dnů po otevření mostu na Masarykově třídě se rozběhne v Olomouci další rozsáhlejší investice do dopravy. Nutnou opravu potřebují koleje v křižovatkách na třídě Svobody v centru města, současně je v plánu také oprava vozovky či chodníků....

Tržnici má Výstaviště Flora ve správě od letošního února. „Je to pro nás poměrně těžký úkol, ale vnímáme prostor tržnice jako určitou příležitost přenést tam akce, které se do této oblasti hodí. Pracujeme na tom, abychom našli i další akce ať už prodejního či kulturního typu, které bychom rádi v rámci tržnice realizovali,“ prohlásila Eva Fuglíčková s tím, že dosavadní fungování tržnice bude Flora se zástupci města vyhodnocovat v průběhu srpna.

Od jara probíhají na tržnici jednou až dvakrát měsíčně Selské trhy, které Flora dříve pořádala ve Smetanových sadech. Pro prezentaci výrobků regionálních prodejců ale již využívá tradiční plochu tržiště.

Na 23. července tak připadá termín Medového selského trhu, v plánu jsou ale i další akce s rozšířenou nabídkou. „Následovat budou bylinkové trhy, dále bramborové či rybí trhy,“ podotkla ředitelka Fuglíčková.  Selské trhy se na městské tržnici konají vždy od 7 do 12 hodin, a to v následujících termínech: 23. července, 27. srpna, 10. a 24. září, 15. a 29. října.

Čtrnáctiletý hoch zachraňoval jednu z obětí vražd v Kostelci. Nikdo z kolemjdoucích mu nepomohl

Běžná cesta domů od zubaře se pro Martina Hublara proměnila v Kostelci na Hané v boj o záchranu lidského života. Na konci dubna šokovala nejen malé městečko na Prostějovsku zpráva o trojnásobné vraždě. Jednu z pobodaných obětí tehdy uviděl na...

Vylepšení se dočká také parkovací plocha, kterou tržnice nabízí jednu z důležitých kapacit v centru města. Tato oblast prochází stavebními úpravami. Štěrkové parkoviště u lávky směřující do Galerie Šantovka odděluje od prodejní plochy takřka 30 vysokých truhlíků plných pestrobarevných květin.

Nevyužívanou budovu tržnice vybudovanou v letech 1898 až 1899 se její současný vlastník podnikatel Pavel Široký podle Olomouckého deníku rozhodl prodat. Památkově chráněný objekt určený k rekonstrukci je v inzertní nabídce za takřka 60 milionů korun. „Interiér městské tržnice je aktuálně kompletně vyčištěn od novodobých konstrukcí, čímž je připraven k celkové rekonstrukci a k novému záměru budoucího investora. Objekt je možné kompletně podsklepit a nad prvním nadzemním podlažím vytvořit částečné mezipatro. Tím se novému majiteli nabízí užitná plocha až 1700 metrů čtverečních,“ stojí v prodejní nabídce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Tržnice, zeleň, záhony, green point, posezení, budova, historická budova, tržiště, parkoviště, parkování, Olomouc, květiny, květena, Flora Olomouc, Šantovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tržnici zkrášlí posezení s květinami. Opuštěná budova je k mání za 60 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.