Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Oblíbená kašna v Šumperku je bez vody, oprav se jen tak nedočká. Opozice to kritizuje

Oblíbená kašna U koně v Šumperku je prázdná. Voda z ní mizí a musí se opravit. Město se však rozhodlo, že kašnu nechá prázdnou až do doby, kdy bude revitalizovat celý park. Šumperská opozice to kritizuje. Tvrdí, že park dlouhodobě chátrá a město mu nevěnuje pozornost.

Z kašny U koně v šumperském parku již delší dobu mizí voda, a proto ji vedení města z bezpečnostních důvodů vypustilo. 

"Firmě, která udržuje kašny ve městě, se přes veškeré úsilí nepodařilo kašnu napustit. Voda mizela neznámo kam a na dně vodního prvku zůstávalo jen pár centimetrů vody. Proto jsme nechali kašnu vypustit, aby ji mohli pracovníci komunálních služeb s odbornou firmou zkontrolovat. Důvod úniku však nebyl zjištěn, nepodařilo se zjistit ani to, kam voda mizí," popsal situaci starosta Šumperku Tomáš Spurný (Pro Šumperk).

V Šumperku by mohla vyrůst pila za dvě miliardy. Dřevo by vozila po železnici

V nově budované průmyslové zóně na okraji Šumperku by mohla vzniknout pila rakouské dřevařské společnosti Holzindustrie Maresch. Investice do dřevařského závodu v podhůří Jeseníků by mohla přesáhnout dvě miliardy korun. Vzniklo by zde okolo 140...

Město si nechalo zpracovat posudek, celková revize kašny si vyžádá zhruba jeden milion korun. "Během prací by byl narušen ráz parku, musely by být odklizeny kameny zdobící vodní prvek a rozbito betonové dno," vysvětlil starosta. Město se proto rozhodlo počkat, kašnu nyní neopravovat a do doby celkové revitalizace Sadů 1. máje ji ani nenapouštět vodou.

"Město s investicemi do sadů v letošním roce ve svém rozpočtu nepočítalo, celková revitalizace parku je totiž v plánu až po rekonstrukci domu kultury,“ dodal v tiskové zprávě starosta.

Rozhodnutí kritizuje opozice. "Že celý park chátrá a město na něj zapomíná, prokazuje i prázdné jezírko. Voda z jezírka uniká neznámo kudy a neznámo kam, proto se město rozhodlo jezírko letos ani nenapustit. Jeho rekonstrukce je v nedohlednu," zlobila se na sociálních sítích pirátka a krajská radní Zdeňka Dvořáková Kocourková ze Šumperka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky kašna, voda, park, porucha, opravy, kritika, opozice, Šumperk, jezírko, Tomáš Spurný, Zdeňka Dvořáková Kocourková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená kašna v Šumperku je bez vody, oprav se jen tak nedočká. Opozice to kritizuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.