Počasí dnes26 °C, zítra22 °C
Úterý 23. července 2024  |  Svátek má Libor
Bez reklam

Hygienici kontrolují tábory v Olomouckém kraji. Letos na ně zamíří méně dětí než loni

Zhruba o tisíc dětí méně v porovnání s loňským rokem zamíří letos na tábory pořádané na území Olomouckého kraje. Zatímco letos pořadatelé ohlásili stovku zotavovacích akcí s účastí 9346 dětí, loni jich bylo 109 s více než 10 400 dětmi.

Hygienici v první polovině července provedli 19 kontrol táborů, žádné nedostatky nezjistili. Ohlášeno bylo v Olomouckém kraji 101 zotavovacích akcí ve 149 turnusech, na které je přihlášeno 9346 dětí. Loni nahlásili pořadatelé ve stejnou dobu 109 klasických táborů ve 168 turnusech, na které bylo přihlášeno 10 446 dětí. 

Hygienici mají letos nahlášeno od organizátorů také 14 krátkodobějších akcí s menším počtem dětí, ty se mají během léta uskutečnit v 18 turnusech a navštívit je má dohromady 404 dětí. Loni bylo těchto akcí 20 ve 24 turnusech s účastí 552 dětí.

O dětské tábory v Olomouckém kraji je letos velký zájem, i když zdražily o stovky korun

O dětské tábor je letos velký zájem i přesto, že většina z nich musela zdražit kvůli rostoucím cenám potravin a energií řádově o několik set korun. Řada turnusů se zaplnila dříve než obvykle, atraktivní tábory, o které je zájem každoročně, byly...

Hygienici se v souvislosti s pořádáním letních táborů už vydali také na kontroly, s výsledkem jsou spokojeni. "V období od 1. července do 15. července provedla Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje se sídlem v Olomouci celkem 19 kontrol v souvislosti s letní dětskou rekreací. Při kontrolách nebyly zjištěny žádné nedostatky. Provozovatelé přistoupili k pořádání zotavovacích akcí a jiných podobných akcí v naprosté většině velmi zodpovědně a již s předstihem se zajímali o podmínky a doporučení k pořádání táborů v letošním roce," uvedla mluvčí olomoucké krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Tak z hlediska epidemiologické situace nenastaly dosud na táborech v kraji žádné potíže. "Nevyskytla se žádná epidemie ani zvýšený výskyt infekčních onemocnění," dodala Koutná. V kontrolách budou hygienici pokračovat i během dalších dnů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kontroly, děti, tábory, hygienici, Olomoucký kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici kontrolují tábory v Olomouckém kraji. Letos na ně zamíří méně dětí než loni  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.