Hned tři zážitkové degustační večery připravuje michelinský šéfkuchař Roman Paulus ve své olomoucké restauraci. Bistro Paulus v Envelopa Office Center přinese luxusní menu s pokrmy z karlovarského hotelu Pupp, neotřelou svatomartinskou husí a kachní nabídku a také gastronomické potěšení pro sváteční chvíle. Vše navíc doplní zajímavá domácí i zahraniční vína.
Populární šéfkuchař Roman Paulus přivítá při prvním ze série degustačních večerů hosta a svého přítele – Ondřeje Korába z ikonického Grandhotelu Pupp z Karlových Varů. Pupp je vyhlášenou gurmetskou destinací a legendou mezi designovými historickými hotely v České republice i střední Evropě. Svoje služby známý podnik nabízí již od roku 1701.
Pondělí, 14. března 2022, 12:57
Oceňovaný podnik Bistro Helen v Olomouci představil posilu na pozici šéfkuchaře. V čele restaurace v obchodní galerii Šantovka bude působit Tomáš Juřík. Přerovský rodák získal řadu zkušeností ve Švýcarsku i ve Spojených státech, naposledy vedl...
Šéfkuchař Koráb, který vaří i největším hvězdám karlovarského filmového festivalu, přiveze 20. října několik hitů svého menu do Olomouce. Třeba farmářské kuře s lanýži nebo signature dezert – Pupp dort s meruňkovým kaviárem. „Velmi se těším na spolupráci s Ondrou, je to skvělý kuchař se zkušenostmi ze světa. Vařil také u Hestona Blumenthala v restauraci oceněné dvěma michelinskými hvězdami, což je paráda. Ondru jsem poprosil, zda by mohl do menu zakomponovat pokrmy z tohoto období. Grandhotel Pupp, je legenda a myslím, že by každý Čech měl alespoň jednou za život v Puppu přespat,“ komentuje blížící se gastronomický zážitek a spolupráci s ostříleným kolegou Roman Paulus.
Pro milovníky pokrmů z hus a kachen je připraveno menu na 9. listopadu, jídelní lístek však klasiku v podobě pečeného stehna se zelím a knedlíkem zahrnovat nebude. Svatomartinský čas oslaví v Bistru Paulus například pekingskou kachnou s kimchi, konfitovanými husími žaludky s čočkou beluga nebo uzeným kachním prsem s batáty. Drůbeží speciality doprovodí vína z Moravy a Rakouska. „Someliér pro párování nejprve dostane recept a připraví několik vín. Pokrmy se potom uvaří a ochutnávají se společně s víny, až se vybere to správné,“ objasňuje základní princip a postup vinného párování Roman Paulus.
Gurmánskou zastávku v předvánočním shonu přinese poslední degustační večer 8. prosince. „Šéfkuchař Paulus připravil zajímavé sváteční menu, které potěší laika a nadchne milovníka dobrého jídla,“ podotkl Pavel Vysloužil ze společnosti Lobster Group, kam spadá také Bistro Paulus. Menu tak nabídne například humří polévku s armagnacem nebo jelení hřbet. Pokrmy tentokrát doplní vína z Itálie.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.