Počasí dnes2 °C, zítra3 °C
Pátek 22. listopadu 2024  |  Svátek má Cecílie
Bez reklam

Olomoucké Bistro Helen povede šéfkuchař Tomáš Juřík. Menu chce obměňovat každý měsíc

Oceňovaný podnik Bistro Helen v Olomouci představil posilu na pozici šéfkuchaře. V čele restaurace v obchodní galerii Šantovka bude působit Tomáš Juřík. Přerovský rodák získal řadu zkušeností ve Švýcarsku i ve Spojených státech, naposledy vedl kuchyni pražského podniku La Finestra in Cucina.

Tomáš Juřík se po letech vrací zpět do Olomouckého kraje. S jeho příchodem Bistro Helen rozšiřuje provoz a nabízí vedle obědů nově i večerní menu. „Chci zachovat směr, kterým se restaurace ubírá. To znamená důraz na regionální produkty, vlastní výroba řady základních surovin, vaření bez polotovarů, nabídka pro zákazníky, kteří hledají jídla bez lepku, laktózy či s nízkými sacharidy,“ nastiňuje své záměry zkušený šéfkuchař. Jídelníček chce podle sezóny měnit co měsíc a v plánu má také netradiční degustace a pop-upy, kdy se gastronomie na krátkou dobu propojuje s různými kulturními či zážitkovými akcemi.

Olomouc je vyhledávaná gastronomická destinace, říká nový šéfkuchař Lobsteru Roman Paulus

Kuchař Roman Paulus, který v minulosti pro pražský hotel Alcron získal šest michelinských hvězd, bude působit jako šéfkuchař olomoucké společnosti LOBSTER Catering. V Olomouci zároveň připravuje otevření nového konceptu kantýny. Vznikne v atriu...

Nový šéfkuchař Bistra Helen Tomáš Juřík rozšíří řady olomouckých kuchařů, kteří prošli špičkovými podniky v tuzemsku i zahraničí – například Roman Paulus a Petr Stoklásek vedou Bistro Paulus, Přemek Forejt oceňovanou restauraci Entrée nebo Petr Heneš podniky Long Short Story.

Bistro Helen zabodovalo v prestižní publikaci Nejlepší restaurace vydavatelského domu TopLife Czech, který již devátým rokem mapuje domácí gastronomickou scénu. „Stylová restaurace, která klade důraz na lokální suroviny, výrobu vlastních produktů a zdravý životní styl, se dostala mezi stovku nejlepších gastro podniků v Česku,“ podotkl Pavel Vysloužil ze skupiny Lobster Group.

Kantýna 21. století v Olomouci. Šéfkuchař Paulus otevřel nezvyklé bistro

S myšlenkou kantýny jedenadvacátého století touží oslovit obyvatele i návštěvníky Olomouce šestinásobný držitel michelinské hvězdy Roman Paulus. Známý šéfkuchař otevřel v nové administrativní budově u Envelopy bistro. Láká na snídaně i obědy v...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bistro Helen

Štítky restaurace, podnikání, jídlo, gastronomie, bistro, Bistro Helen, šéfkuchař, Tomáš Juřík, Olomouc, Šantovka, USA, Švýcarsko, Roman Paulus, Olomoucký kraj, Přemek Forejt, TopLife Czech a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucké Bistro Helen povede šéfkuchař Tomáš Juřík. Menu chce obměňovat každý měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.