Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Jeseník se loučí s bývalým starostou a ředitelem školy. Petr Procházka zemřel ve věku 59 let

Nejen obyvatele města Jeseníku zasáhla smutná zpráva o úmrtí bývalého starosty a dlouholetého městského zastupitele Petra Procházky. Ten působil také jako pedagog a ředitel jesenické hotelové školy a obchodní akademie. V neděli podlehl v boji se závažným onemocněním.

„Politik, učitel a ředitel Hotelové školy Vincenze Priessnitze a Obchodní akademie Jeseník zemřel 23. října 2022 po dlouhé nemoci ve věku 59 let,“ informoval Jeseník na webových stránkách města.

Petr Procházka vedl lázeňské město na severu Olomouckého kraje v letech 2006 až 2010, poté dvě funkční období zastával pozici místostarosty. „Komunální politice se věnoval více než dvacet let. V tomto volebním období byl opět zvolen občany jako člen zastupitelstva města. S Petrem Procházkou odešla výrazná osobnost novodobých dějin města Jeseníku,“ uvedli zástupci města.

FOTOGALERIE: Olomoucká náplavka je po kolaudaci otevřená. Stavba u Moravy ještě pokračuje

Po kolaudaci už je veřejnosti přístupná náplavka u řeky Moravy mezi mosty na Masarykově třídě a ulici Komenského. U dvou ze tří schodišť ještě probíhají finální úpravy nábřeží, stavbaři dokončují vyhlídkové terasy.

 

Petr Procházka byl, mimo práce ve vedení města, více jak jednu dekádu předsedou Euroregionu Praděd a byl členem školského výboru při Olomouckém kraji. Byl autorem historických publikací Historky z pohraničí a 750 let města Jeseník. K jeho velkým zálibám kromě historie patřil především sport a cestování.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Wikimedia Commons/Martin Fisher

Štítky Petr Procházka, Jeseník, politik, ředitel školy, úmrtí, soustrast, Olomoucký kraj, Vincenz Priessnitz, Hotelová škola, Euroregion Praděd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Nawar

Budeš mi chybět kamaráde

Středa, 2. listopadu 2022, 18:59Odpovědět

ludmila Hanakova

Upřímnou soustrast celé rodině.......Peto moc mě to mrzí....

Úterý, 25. října 2022, 11:25Odpovědět

Jeseník se loučí s bývalým starostou a ředitelem školy. Petr Procházka zemřel ve věku 59 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.