Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šumperskem otřásají vraždy. Matka zabila měsíčního syna, mladík ubodal známého a v sanitce také zemřel

, aktualizováno 31. října 2022, 16:23

Police vyšetřuje dvě vraždy, které se v posledních dnech staly na Šumpersku. Při první z nich šestadvacetiletá žena zabila svého měsíčního syna, při druhé osmnáctiletý mladík ve Velkých Losinách chladnokrevně ubodal o rok mladšího chlapce. Sám později v nemocnici zemřel.

Šestadvacetiletou ženu z obce na Šumpersku policie stíhá pro zvlášť závažný zločin vražda.

"V úterý v ranních hodinách jsme od záchranné zdravotnické služby přijali oznámení o úmrtí měsíčního dítěte v obci na Šumpersku. Žena uvedla, že se ráno probudila se synem v posteli, a když viděla, že nedýchá, tak přivolala lékaře. Ten zjistil, že dítě má na těle podlitiny a podezřelá poranění a přivolal policisty," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Soudní pitva prokázala, že šlo o násilnou smrt. Žena zpočátku popírala, nakonec se k vraždě svého měsíčního syna přiznala. Okamžitě skončila ve vazbě a hrozí jí doživotí.

Mladík ve Velkých Losinách ubodal svého známého, při zadržení byl postřelen

Ve Velkých Losinách na Šumpersku v pátek ráno zavraždil mladý muž svého známého, který po několika desítkách bodných ran vykrvácel. Policisté agresivního pachatele při zatýkání postřelili a byl převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Informuje o...

Druhá vražda se stala v pátek v noci, kdy se z bytového domu ve Velkých Losinách ozýval křik.

"Na místo vyrazila policejní hlídka, která v chodbě domu spatřila mladíka útočícího s nožem a tyčí v ruce na muže ležícího na zemi. Agresor na opakované výzvy policistů, aby svého jednání zanechal, nijak nereagoval a ve zběsilém útoku pokračovat. Po opakovaných výzvách útočník nejenže neukončil své jednání, ale zaútočil i proti zasahující hlídce, proto byl jeden z policistů nucen použít služební zbraň. Útočník byl zasažen do ruky a poté, co v útoku i nadále pokračoval, byl dalším výstřelem zasažen i do druhé ruky a teprve poté se policistům podařilo jeho běsnění zastavit," popsala dramatický zásah mluvčí policie Jitka Dolejšová.

Lékař konstatoval, že sedmnáctiletý mladík je po smrti, o rok staršího útočníka lékaři převáželi do nemocnice, v sanitce však rovněž zemřel.

"Přesnou příčinu úmrtí útočníka i oběti a také to, zdali mladíci byli pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, určí nařízené soudní pitvy. Motiv činu zjišťujeme," dodala mluvčí policie.

Vražedný útok byl podle vedoucího odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Jana Lisického brutální. "Útočník použil dva nože, které zlomil. Útočil i zlomenou tyčí od smetáku," řekl Lisický. Přesnou příčinu úmrtí útočníka a jeho oběti určí nařízená soudní pitva, díky které kriminalisté zjistí, zda byli mladíci pod vlivem alkoholu či návykových látek. Na místě činu kriminalisté zajistili lysohlávky.

"Čeká nás teď hodně práce, protože je nutné dopátrat bližší okolnosti a motiv, proč se něco tak otřesného vůbec odehrálo," dodal Lisický. Postup zasahujících policistů, kteří na pachatele dvakrát vystřelili, podle něj zřejmě prošetří Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vražda, novorozenec, matka, nůž, známý, policie, Šumpersko, Velké Losiny, okres Šumperk, Police, pitva, Jitka Dolejší, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperskem otřásají vraždy. Matka zabila měsíčního syna, mladík ubodal známého a v sanitce také zemřel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.